Partizan ruši Bajern u Areni! Obradoviću jasno kako se stiže do pobede! (VIDEO)

28.12.2022

12:43

0

Autor: 24sedam

Crno-beli dočekuju nemački tim u 16. kolu Evrolige

Partizan ruši Bajern u Areni! Obradoviću jasno kako se stiže do pobede! (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana 2022. godinu završavaju evroligaškim duelom sa Bajernom iz Minhena. Duel 16. kola najjačeg klupskog takmičenja u Evropi na programu je u četvrtak od 20.30 u Areni.

Trener crno-belih Željko Obradović, mirno kao i uvek, čeka novi evroligaški izazov. Posle detaljne analize rivala jasno je šta je potrebno za trijumf.

- Kad smo počeli da pripremamo utakmicu s Bajernom, neki podaci i statistike su veoma upečatljivi. A to je da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, da su ekipa koja posle Baskonije šutira najviše za tri poena, mislim da im je prosek 29 šuteva po utakmici i da su tim koji mnog polaže na igru u tranziciji - rekao je Obradović, pa nastavio:

- Kada nemaju igru u tranziciji onda imaju apsolutno jasne ideje kako, gde i zbog čega žele da napadnu. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, njihova igra u napadu je zaista veoma dobra. Što se tiče odbrane uvek pokušavaju da je menjaju, da igraju agresivno ali sa dosta izmena. To su neke stvari koje su najbitnije za ovu utakmicu. Znači da sprečimo njihov kontranapad, te otvorene šuteve ze tri poena i njihov ofanzivni skok svedemo na najmanju moguću meru.

Saznali smo i kako najtrofejniji trener Evrope vidi promenu u igri i rezultatima Partizana. Posle serije poraza usledila je serija pobeda, uključujući i one nad Efesom i Fenerbahčeom.

- Promenili smo pre svega odbranu, a s druge strane uspeli smo neke utakmice da dobijemo u neizvesnim završnicama. Ranije nismo uspevali. Bili smo pametniji, srećniji kako god. Ono što je najvažnije, naravno da je moral ekipe drugačiji, kad pobediš dvostrukog prvaka Evrope, pa onda i lidera Evrolige onda ti to daje zadovoljstvo i veru da možeš da igraš protiv svakoga. Mi smo i dosad igrali. Jedna jedina utakmica koju smo odigrali slabo je bila ta prva protiv Albe i ona sa Olimpijakosom gde smo otišli sa sedam igrača. Sve ostalo je bilo na nekom niovu koji je zadovoljavajući u smislu da se utakmica igra do kraja. Moglo je to da bude rezultatski drugačije, ali da se ne vraćamo na to - kaže Obradović i podvlači da je to put kojim treba ići i ubuduće:

 

 

- Mislim da moramo da nastavimo sa igrom iz ovog poslednjeg perioda sa agresivnijom odbranom. Naravno i da, kao što je to bio slučaj u Laktašima gde smo u prvom poluvremenu imali samo jednu izgubljenu loptu, a onda smo ušli u seriju, to ne sme da se dešava. Pogotovo što te izgubljene lopte nisu proizvod agresivne igre protivničkog tima nego zaista naše greške.

Crno-belima je zdravstveni bilten jedna od vodećih tema gotovo cele sezone. Stanje je sada daleko bolje.

- Svi su zdravo i dobro. Balša trenira s nama, potrebno mu je vreme kao i svima kad izlaze iz povrede. Odradio je najnormalnije treninge. Očekujem ga u novoj godini, a to je blizu. Aleksa je neverovatno pomogao ekipi da dobije utakmicu u Istanbulu ali još nije ni blizu onoga što bi trebalo da bude. To je proces. On se vrati i počeo da trenira. Isto kao i za Balšu, setite se koliko je trebalo Smailagiću da uđe u neki ritam. I Aleksi je potrebno vreme. On je čovek koji je maksimalno posvećen, fizički je izvanredno pripremljen, ali košarka, taj osećaj kad si na terenu, sve ono što je potrebno i sticanje samopouzdanja ide kroz igranje utakmica. A to sledi. Uvek je ogledalo onog što radiš na utakmici ono što si napravio na treningu.

Evroliga, 16. kolo

Četvrtak:

Baskonija - Real 19.00

Makabi - Efes 20.05

Partizan - Bajern 20.30

Milano - Valensija 20.30

Monako - Žalgiris 21.00

Petak:

Crvena zvezda - Barselona 19.00

Asvel - Alba 20.00

Panatinaikos - Olimpijakos 20.00

Virtus - Fenerbahče 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike