Zvezdina demonstracija sile u Zagrebu

05.10.2020

17:49 >> 20:11

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli bez milosti prema Ciboni

Zvezdina demonstracija sile u Zagrebu
Copyright Promo/Zeljko Baksaj/Cibona

Bolji početak ABA lige nisu mogli da požele na Malom Kalemegdanu. Na otvaranju regionalne sezone, košarkaši Crvene zvezde su u Zagrebu pregazili Cibonu 104:66 (33:11, 31:17, 20:15, 20:23).

Izabranici Saše Obradovića posao u Zagrebu, što se tiče konačnog ishoda, završili su već do kraja prve deonice, ali način na koji su crveno-beli, pogotovo u prvom poluvremenu, razbili Zagrepčane nagoveštava da bi tek započeta sezona mogla da bude berićetna za jadranskog evroligaša.

Zvezdinim košarkašima trebalo je četiri minuta da povežu redove, a kada su to uspeli, prosto su samleli nedoraslog rivala. Predvođeni Lojdom (15 poena u prvom poluvremenu) i Voldenom (14), crveno-beli su zatrpavali koš Zagrepčana iz svih pozicija iz gotovo iz napada u napad podizali prednost do, u prvih 20 minuta, najvećih plus 36, koliko je bilo na isteku druge deonice.

Tandem američkih bekova je sjajno šuterski ušao u meč, a kada su im se pridružili i ostali saigrači, bilo je jasno da se Cibosi neće dobro provesti. Kako je Zvezda šutirala u prve dve deonice najbolje govori to što su im najslabiji procenti bili s linije penala (5-9 sl. b, 16-22 za dva, 9-12 za tri).

Nelson za 24sedam: Bilo bi lepo da karijeru završim u Zvezdi

Čak 33 poena u prvoj deonici bila su uvod u napadačku rapsodiju Obradovićevih izabranika, koji su već na polovini druge četvrtine stigli do brojke od 50 ubačenih poena, posle čega se samo postavljalo pitanje koliko će još ubaciti do odlaska na veliki odmor (64:28).

Donekle i očekivano, u nastavku meča opali su Zvezdini procenti šuta, ali se to nije previše odrazilo na rezultat, pošto je intenzitet odbrane crno-belih bio ostao na maksimalnom nivou, a kada su Dobrić i Simanić u završnici trećeg kvartala podesili nišanske sprave, prednost je ekspresno otišla na plus 41 (84:43).

Da ne bude baš sve idealno za crveno-bele u Zagrebu “pobrinula” se povreda skočnog zgloba Lengstona Hola. Američki plejmejker je najpre sredinom treće deonice, prilikom asistencije Davidovcu stao na nogu jednom košarkašu Cibone, posle čega je napustio parket. Srećom po crveno-bele, Hol se u završnom kvartalu vratio na teren, ali je u samoj završnici ponovo iskrenuo isti zglob, posle čega je vidno ljut izašao iz igre.

CIBONA: Bilinovac 3, Radovčić, Marić, Bundović 12, Vucić, Krajina 2, Novačić 9, Prkačin 3, Gnjidić, Drežnjak 16, Mur 8, Nakić 13.

CRVENA ZVEZDA: Hol 3 (9 as), Volden 19 (4-5 za dva, 3-6 za tri, 6 as), Lojd 15 (3-4 za dva, 3-4 za tri), Davidovac 11 (3-4 za tri), Lazić 5, Rit 17 (7-8 za dva), Radanov, Dobrić 5, Simonović 8, Jagodić Kuridža 10, Simanić 9, Kuzmić 2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike