Saša Đorđević menja tim, ali ne i ambicije: Sa Kinom mi je plan da napravim što bolji rezultat

27.12.2022

18:39

0

Sale Nacionale cilja medalje

Saša Đorđević menja tim, ali ne i ambicije: Sa Kinom mi je plan da napravim što bolji rezultat
Aleksandar Đorđević - Copyright Profimedia

Legendarni srpski košarkaš i nekadašnji selektor Aleksandar Đorđević, nedavno je preuzeo selekciju Kine, a u razgovoru za tamošlje medije, otkrio je da se njegove ambicije ne menjaju kada promeni tim - uvek ima najveće ciljeve.

Đorđević je u Kinu stigao sredinom novembra i već radi na selekciji igrača uz fokus na domaćem šampionatu.

- Pre svega, igrač mora da bude profesionalac, kao i da ima predstavu da je obući dres reprezentacije najveća čast koju igrač može da doživi - kazao je Đorđević i dodao:

- Pored toga, igrači moraju da budu agresivni i inteligentni. Prema mojoj košarkaškoj filozofiji, elitni igrači moraju dobro da tumače igru i svoje pozicije. Moraju ne samo da razumeju šta mogu da donesu klubovima, već i da budu svesni uloga u reprezentaciji.

Đorđević je istakao da reprezentaciju ne čine 12 najboljih igrača te zemlje, već 12 najpogodnijih kako bi snaga tima bila maksimalna.

- Nikada ne kažem da je rival bolji od nas pre kraja utakmice. Moj cilj sa svakim timom koji treniram je da osvajam medalje. Da biste pobedili najbolje, potrebno je da se suočite sa njima kako biste znali njihove prednosti i mane, ali i otktrili svoje prednosti i neutralisali slabosti - rekao je Srbin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike