Jokić je košarkaško čudovište: Kao da je stigao sa druge planete! (VIDEO)

26.12.2022

13:52

0

Američki novinar Korbin Smit sa posebnim divljenjem priča o Srbinu

Jokić je košarkaško čudovište: Kao da je stigao sa druge planete! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Cela Amerika je zadivljena onim što radi Nikola Jokić u Denveru. Osim što mu se klanjaju velike zvezde u najjačoj ligi na svetu, tim putem su krenuli predstavnici sedme sile.

Jedan od njih je novinar Korbin Smit koji biranim rečima govori o Jokiću, napominjući da se našao rame uz rame sa najvećim košarkašima svih vremena u NBA.

On ističe da je Nikola što se tiče centarske pozicije totalno drugačiji od drugih, atipičan, i stavio ga uz imena kakva su Mark Gasol, Šekil O' Nil, Vilt Čembrlen, Arvidas Sabonis.  

- U toj močvari, izniklo je džinovsko srpsko čudovište. On je visok. On je širok. Nije tradicionalno mišičav, nesposoban da skače tako visoko, ali je prirodno svestan svega što se dešava oko njega - njegove magične ruke spremne su da udišu, driblaju, da "pucaju" na otvorenog čoveka, bilo da se radi o dodavanju preko celog terena ili jednostavno negde gde nisu defanzivci. Na neki način, Nikola Jokić je potomak Sabonisa, Voltona, svakog krupnog čoveka koji je ikad nekoeme "slomio" mozak sjajem, naizgled nemogućeg pasa prkoseći novom poretku - napisao je Smit.

 

 

Američki novinar ističe da je on totalno atipičan košarkaš, i na prvu loptu nikad ne bi mogao da kažeš zašto je Jokić dva puta zaredom bio MVP NBA lige. 

- Ono što Jokić radi, prosto je magično. Kao da je stigao sa druge planete. Njegova veština i njegova vizija su toliko neverovatne, da zahtevaju da Nagetsi igraju skoro svaki posed preko njega, pretvarajuči relativno neatletskog, prizemnog centra u motor za totalni napad, za razliku od bilo koga ko je ikada igrao igru pre njega. On je onaj bljesak sjajnog dodavanja preko pola terena, koji bi Mark Gasol doneo u igru Grizlija u sredini sezone, koja se proteže tokom čitave karijere - zaključio je Korbin Smit.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike