Optimista sam ako nastavimo ovako: Barać zadovoljan uprkos porazu, otkrio šta je bio najveći problem u Podgorici

25.12.2022

21:29

0

Mega nije uspela da iznenadi Budućnost bez iskusnog Milosavljevića

Optimista sam ako nastavimo ovako: Barać zadovoljan uprkos porazu, otkrio šta je bio najveći problem u Podgorici
Marko Barać i košarkaši Mege - Copyright AdmiralBet ABA liga/Mega MIS/Ivica Veselinov

Košarkaši Mega poraženi su danas od Budućnosti u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi sa 79:66, ali na duelu koji je igran u Morači, nisu razočarali.

Mogli su gosti i do boljeg rezultata, ali u momentima kada se lomio rezultat, nedostajalo je iskustva. Falio je u beogradskom sastavu Dragan Milosavljević, pa je izostalo i iznenađenje.

Na kraju, Budućnost je stigla do osmog trijumfa, dok je Mega sada na učinku od tri pobede i devet poraza.

Trener Mege, Marko Barać je posle još jednog teškog duela na strani izneo utiske:

Čestitam Budućnosti na pobedi. Odradili smo vrlo zadovoljavajuću nedelju u trenažnom procesu, posle utakmice koja je bila vrlo problematična za nas. Uspeli smo da se izvadimo iz kadrovskih problema i dođemo u Podgoricu u solidnom stanju. U prvom poluvremenu je to bilo zadovoljavajuće, sve do zatvaranja druge četvrtine, gde smo pasivnošću u odbrani dozvolili Budućnosti da stane na liniju za slobodna bacanja, kada za to nije bilo potrebe. Nismo odigrali dobro na preuzimanju na Laziću, gde nam je napravio dosta problema - rekao je Barać i analizirao ključne momente meča:

– Dobro se zna da se serije prave šutevima za tri poena. Ne smeš da dozvoliš trojku na trojku. Budućnost je od 21 poena u trećoj četvrtini dala 15 šutevima sa distance. Otvorili smo uz lošu komunikaciju na centralnom piku sa Hejsom, kockanjem u odbrani na Petru Popoviću, lošim rotacijama na Laziću… Dali smo samopouzdanje njihovim bekovima, držali su ga do kraja utakmice i dosta lako rešavali siutacije. Odnos asistencija i izgubljenih lopti govori da nismo dovoljno dobro kreirali, čitali odbranu i rezultat svega toga je jasan. Posle četvrtog vezanog gostovanja, nastavlja se težak raspored, ali ako nastavimo sa treninzima kao prethodne nedelje, optimista sam da će ovi momci igrati bolje i da ćemo beležiti bolje rezultate - zaključio je Barać na konferenciji za medije posle utakmice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike