Zvezdin ponos uprkos porazu! Ivanović u svlačionici rekao: Srećne vam rane junaci!

15.12.2022 | 20:54

Autor: 24sedam

Crveno-beli doživeli prvi neuspeh pod vođstvom isksnog stratega

Copyright MN Press

Serija od 10 pobeda je završena. Trijumfalni niz Duška Ivanovića na klupi Crvene zvezde prekinula je milanska Olimpija. Pred krcatim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" crveno-beli su u dramatičnoj završnici doživeli neuspeh protiv tima koji je slavio posle devet uzastopnih evroligaških poraza (71:67).

- Nismo dobro počeli utakmicu, slično kao protiv Žalgirisa. Na kraju nas je to koštalo pobede. Dopustili smo Milanu, ja mislim, šest trojki na početku. Falila nam je agresivnost. U određenim situacijama smo imali određene šuteve koje nismo pogađali - rekao je posle meča Ivanović.

Niz od šest vezanih pobeda u elitnom takmičenju na kraju je prekinuo jedan od najvećih mezimaca "Delija" u poslednjoj deceniji Bili Beron trojkom na ulasku u poslednji minut, kojom je ugasio Zvezdinu nadu da može do pobede posle minusa od 18 poena, koliko je Olimpija imala sredinom treće deonice.

- Do ove utakmice doživeli smo situaciju koja se u životu retko dešava, toliko pobeda. Realnost je nadmašila snove. Sada treba da se spustimo i ponovo počnemo da gradimo. Porazi su sastavni deo sporta. Kada sam ušao u svlačionicu rekao sam momcima: Srećne vam rane junaci. Imali smo greške, padove, ali bili smo tu do samog kraja. Treba da veruješ, da se boriš, da igraš svoju igru, a ne da ti protivnik nametne svoj ritam. To je košarka, to je njena suština - istakao je iskusni strateg, dodavši da trijumfalna serija nije stvorila dodatni pritisak na njegovu ekipu.

- Nismo bili pod pritiskom. Neće nam biti ništa lakše ubuduće. Mi imamo pritisak pred svaku utakmicu, jer verujemo u ono što radimo i hoćemo do zadnje utakmice da pobedimo - kazao je Duško Ivanović.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam