Sloboda odustala od ABA 2 lige: Za nas je 50.000 evra previše

08.10.2020

13:10 >> 05:29

0

Autor: M. R.

U drugom po rangu regionalnom takmičenju zameniće ih Borac iz Banja Luke

Sloboda odustala od ABA 2 lige: Za nas je 50.000 evra previše
Copyright MN Press

Borac iz Banja Luke će se takmičiti u ABA 2 ligi i to umesto Slobode. Uprava kluba iz Tuzle, na čelu sa predsednikom Aidom Berbićem, odlučila je da odustane od regionalnog takmičenja iz finansijskih razloga. Detaljno je svoju odluku obrazložila u dopisu koji je upućen bordu ABA lige.

– Na sastanku klubova ABA 2 lige održanom 07. septembra putem zum platforme, predsednik kluba gospodin Aid Berbić, zamolio je predstavnike rukovodstva ABA lige da razmisle o smanjenju cene specijalne pozivnice koju bi klubovi trebalo da plate za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka biti doneta na sastanku ABA lige do kraja septembra. Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsednik u razgovoru sa gospodinom Milijom Vojinovićem, sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja – navodi se u saopštenju.

Čelnici kluba iz Tuzle su istakli da je za njih iznos od 50.000 evra previsok.

– Naime, ABA 2 liga se igra po principu turnira, i to jednokružnim bod sistemom. Interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se nijedna utakmica ne igra u Tuzli – praktično ne postoji, kada nema prenosa uživo, publike, prihoda od ulaznica… Sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku – da u sezoni 2020/21. ne  učestvujemo u regionalnom takmičenju. Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali je 50.000 evra veoma visok iznos, za koji ne dobijamo ništa zauzvrat. Ostalim ekipama, kao i rukovodstvu lige želimo uspešnu sezonu, da se okonča bez problema i prekida izazvanih virusom kovid-19. Nadamo da ćete imati razumevanja za našu odluku – zaključuje se u dopisu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: sloboda.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike