Bogdan tražio od trenera da završi ono što je počeo! Nije smeo da ga zameni - Navijači bi poludeli da sam ga izveo u produžetku

12.12.2022

09:56

0

Previše vremena je proveo na terenu, a tek se vratio

Bogdan tražio od trenera da završi ono što je počeo! Nije smeo da ga zameni - Navijači bi poludeli da sam ga izveo u produžetku
Bogdan Bogdanović - Copyright AP photo

Košarkaši Atlanta Hoksa noćas su u dramatičnoj završnici savladali Čikago Bulse i to u produžetku sa 123:122. Koš za pobedu postigao je mladi Ej Džej Grifin, a srpski bek, Bogdan Bogdanović bio je najzaslužniji što su Hoksi uopšte stigli do produžetka.

Reprezentativac Srbije je meč završio sa 28 poena.

- Ne znam šta se desilo, ali dobili smo utakmicu - kazao je Bogdan posle meča i istakao da je akciju koja je donela pobedu, nacrtao pomoćni trener Džo Pranti.

- Moram da vratim film. Prvo je Tre pozvao tajm-aut, jer se nismo dobro otvorili i provalili su nas, pa je tajm-aut bio dobar potez. Onda je Džo Pranti seo i postarao se da ga slušamo i nacrtao kako Grifin treba da se kreće. Pas je bio dobar, svi su odradili odličan posao. Sjajno.

Bogdan je na parketu proveo 36 minuta, iako se tek nedavno vratio posle duže pauze, tokom koje je i operisan.

- Borba je, ali kada se uživite, želite da igrate i kada ste takmičar kao ja... Pa stao bih samo ako ne bih mogao da se pomerim. Jasno, oni žele da imam dužu karijeru posle ovoga i to im je bitno. S druge strane, hvala im što su mi dozvolili da igram, razumeli su me. Stručni štab mi je verovao, izgradili smo poverenje. Malo sam umoran, ali ne osećam nikakvu nelagodu - istakao je Bogdanović.

Trener Hoksa, Nejt Mekmilan je posle duela, govorio i o Bogdanovoj odličnoj partiji.

- Bogi je preuzeo odgovornost i pogođao. Zajedno sa Deandreom je čuvao DeRozana. Svi momci su odradili dobar posao. Bilo je neophodno da obavimo dobar posao kod kuće, pre nego što nastavimo sa gostovanjima - pohvalio je trener srpskog košarkaša i istakao da je pokušao da mu ograniči minutažu, ali da nije smeo da ga ostavi na klupi u produžetku:

- Kada smo došli do produžetka, rekao je da će ostati u igri, da hoće da završi posao i da je dobio dozvolu od trenera. Navijači bi poludeli da sam ga izveo. Na kraju je sve prošlo kako treba - zaključio je Nejt Mekmilan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike