Partizan izvukao pouke iz prethodnog derbija, Zvezdi je ovo samo još jedan meč u nizu: Večiti igraju za istoriju!

08.12.2022

08:59

0

Obradović veruje u svoj tim

Partizan izvukao pouke iz prethodnog derbija, Zvezdi je ovo samo još jedan meč u nizu: Večiti igraju za istoriju!
Željko Obradović i igrači Partizana - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 dočekuju ekipu Crvene zvezde u 12. kolu Evrolige, a to će ujedno biti prvi i istorijski duel večitih rivala u najelitnijem takmičenju u Evropi.

Uzavrela atmosfera se očekuje u beogradskoj Areni, a prethodni derbi odigran je nedavno u AdmiralBet ABA ligi, kada su slavili crveno-beli sa 90:74.

Pred večerašnji meč, trener crno-belih, Željko Obradović je istakao da veruje u svoj tim, kao i da su izvukli pouke iz prethodnog susreta.

- Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija. Želimo da se utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde.  Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

U ovom trenutku, Partizan se nalazi na 13. mesto Evrolige, sa četiri pobede i sedam poraza, dok je Zvezda poziciju više, sa skorom 5-6.

Od dolaska Duška Ivanovića na Mali Kalemegdan, crveno-beli igraju znatno bolje i nalaze se u odličnoj seriji.

- Za nas je samo još jedna utakmica sa Partizanom, normalno da će oba tima izvući neke pouke iz prve utakmice, ko će se bolje snaći, videćemo. Rekao sam i pre prve utakmice da Partizan ima izvanredan napad, što su i dokazali kasnije u utakmicama protiv Valensije i Budućnosti. Ako ne igraš dobru odbranu, imaju igrače koji igraju dobro 1 na 1, trče dobro, prepoznaju odbrane - bez odbrane nema ništa - rekao je Ivanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike