Obradović: Kao da sam osvojio trofej, a opet sam tužan

09.10.2020

19:53 >> 19:54

0

Autor: D. B.

Trener košarkaša Crvene zvezde nije krio ni sreću ni nezadovoljstvo posle pobede nad Baskonijom

Obradović: Kao da sam osvojio trofej, a opet sam tužan
Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Saša Obradović može samo da pretpostavi kakve bi ovacije doživeo posle prve evroligaške pobede na klupi kluba koji ga je oblikovao kao igrača. Ipak, posle velikog trijumfa nad Baskonijom, oduševljenje, ali i tugu, ne može da sakrije.

Oduševljenje zbog ubedljive pobede. Tugu što u dvorani, iz vrlo dobro poznatih razloga, nema publike.

Veoma sam srećan. I zbog pobede i zbog načina kako smo pobedili. Osećam se kao da sam osvojio trofej. Ali, opet, mi igramo košarku za publiku, za našu armiju navijača, tako da sam tužan što nisu bili tu.

Što se tiče samog meča, Obradović je objasnio:

– U prvom delu svarno smo igrali jaku odbranu. Samo segment njihove skok igre nam je pravio problem, ali i to smo rešili. Svih 40 minuta smo imali igru u rukama. Na kraju samo im dali par šuteva koje nije trebalo. Dobar doprinos čitave ekipe i zbog toga je ovakva slika na kraju.

U “Pioniru” nema gledalaca, ali Zvezda ima podršku NBA asa (foto)

I pored dobre igre bilo je uočljivo da je Obradović u određenim momentima i burno reagovao. Okrio je trener crveno-belih i zbog čega, ali i da li zamera pulenima nešto.

– Uvek sam za to da ono što se dogovorimo da je plan moramo i da ispunimo. Nije trebalo da se dogode određeni šutevi Gedraitisa, ali generalno ne može čovek da bude nezadovoljan posle ovakve pobede.

Objasnio je Obradović i razliku u igri svoje bekovske linije u odnosu na meč protiv Fenerbahčea u prvom kolu Evrolige.

– Totalno drugačije su glavama ušli u utakmicu. U Istanbulu smo igrali smo bez strpljenja i obično protiv velikih ekipa kao što je Fener to ne možeš da radiš. Nedostatak jakih utakmica tokom pripremnog perioda je razlog što smo bili takvi protiv Fenerbahčea. Nadam se da smo nešto naučili.

Zvezda ulazi u “brzi ritam”. Sledi gostovanje Borcu, a onda i dupli program u Evroligi.

-Bitno je da imamo svakog igrača uključenog. Napdamo svakoga. igramo, ali i moramo i da čuvamo energiju i za Borac i Čačak. Oni su vrlo opasni. Treba rasporediti minuta. Mnogo je važna ova pobeda. Velika, velika razika, ali ne bismo trebali da ispadamo iz ovog modela igre. Žalgiris je sledeći u Evroligi, a nama je fokus u Čačku.

Ročesti zna šta tražim

Tokom onlajn konferencije za medije Obradović je odgovrio i na pitanje 24sedam koliko brzo će se Tejlor Ročesti priključiti ekipi.

-Nemamo precizan odgovor. Sutra dolazi i od pregleda zavisi kada će se priključiti. Sarađivali smo i ranije, ostali smo u dobarom odnosu, bili smo na vezi i za njega nema problema što se tiče sistema i filozofije igre. Razume sve, nešto može, nešto ne može. Probaćemo da ga iskoristimo na najbolji način.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike