Sudar Srba u Oklahomi i ko će biti heroj: Pokuševski imao pobedu, ali je Jokić još jednom izdominirao (VIDEO)

24.11.2022

06:11

0

Autor: A. S.

Denver slavio nakon produžetka, srpski košarkaši u glavnim ulogama

Sudar Srba u Oklahomi i ko će biti heroj: Pokuševski imao pobedu, ali je Jokić još jednom izdominirao (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Meč između Oklahoma Tandera i Denver Nagetsa privukao je najviše pažnje protekle noći u NBA ligi. Sudar dvojice visokih Srba, prepričavaće se u domovini danima, a uspešniji je bio stariji, Nikola Jokić, čiji Denver Nagetsi su slavili nad Oklahoma Tanderom sa 131:126.

Gosti su pobedu upisali nakon produžetaka i tako prekinula niz nešto lošijih rezultata.

Mogli su favoriti i da izgube, da nije bilo Jokića, koji je prelomio rezultat. Na kraju je prikazao još jednu MVP partiju i meč završio sa 39 poena, deset skokova i devet asistencija.

Pratio ga je Vlatko Čančar sa 20 poena, dok je Brus Braun zabeležio tripl dabl, 17 poena, 13 skokova i deset asistencija.

U ekipi Oklahome, najefikasniji je bio Šej Gildžs-Aleksander sa 31 poenom i 11 asistencija, dok je odličan bio i Aleksej Pokuševski, koji je rano ušao u problem sa faulovima, pa se zaustavio na 13 poena i dodao po tri blokade i asistencije.

 

 

Inače, mogao je Pokuševski i do titule heroja meča. Sa linije penala, pri rezultatu 118:118, doneo je prednost Oklahomi, ali se na drugoj strani Jokić pobrinuo da tu ne bude kraj i asistirao Gordonu za produžetak.

A u dodatnih pet minuta, Braun je koristio asistrencije Jokića, dok je srpski centar postigao odlučujuće poene sa penala.

 

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike