Šćepanović: Neću odustati!

10.10.2020

21:35 >> 21:41

0

Autor: Adam Štulić

Trener crno-belih posle poraza od Budućnosti poručio da veruje u ovaj tim Partizana

Šćepanović: Neću odustati!
Copyright MN Press

Jedna sekunda delila je košarkaše Partizana od slavlja u prvom ovosezonskom regionalnom derbiju, ali je i ta jedna sekunda bila dovoljna Danilu Nikoliću da crno-belima “ukrade” već proslavljenu pobedu trojkom uz zvuk sirene, na kraju drugog produžetka – 101:99.

Drugi poraz na svom parketu u ABA ligi sigurno peče sve u klubu iz Humske, ali je verovatno najteže treneru crno-belih Vladi Šćepanoviću, koji je posle meča istakao da mu takva dešavanja samo daju dodatni motiv u životu.

– Verujte, koliko god da je teško, mene ovakve stvari samo guraju napred. Ja odustati neću, jer mislim da ovaj tim ima ogroman potencijal i to će sigurno pokazati. Imao strahovito težak raspored, ali preživećemo i to – rekao je mladi strateg, i potom se posvestio analizi same utakmice.

Od slavlja do očaja u jednoj sekundi: Ovako je Nikolić “ukrao” već viđenu pobedu Partizanu (Video)

– Tim se postaje ili nestaje posle ovakvih utakmica. Tim se postaje posle utakmice s Venecijom, karakter se meri posle ovakvih mečeva, da vidmo jesmo li to što želimo da budsemo ili nismo. Ni dok sam bio igrač nisam voleo da izgubim na ovaj način, kada se, ne znanjem, već svokim karakterom, vratite u utakmicu protiv ekipe koja je u ovom trenmutrku realno bolja od vas i dođete u sitruaciju da pobedite, a mi smo je pet puta dobijali i gubili.

Govoreći o, sada već uočljivom problemu sa procentima šuta, kao i realizacijom slobodnih bacanja (protiv Budućnosti 23/32), Šćepanović je rekao da je košarka igra u kojoj se karakter vidi tako što, kada ostanete sami, uzmete šut i date koš.

– Košarka je prosta igra… Kada ste sami šutnete i pogodite… Tako je i sa slobodnim bacanjima, niko van ne smeta. Toliko utakmica gubimo zbog promašenih slobodnih bacanja, poritiv Huventuda smo imali koliko promašenih otvorenih šuteva i penala… To su neke bolesti koje moramo da prebolimo, bolje sad na početku nego kasnije. To je nešto što čeliči ekipu, a da li ćemo to biti zavisi od našeg karaktera… Verujem da možemo, ali ići ćemo težim putem.

Dangubić “stavio na poster” Apića, centar Budućnosti je imao sjajan odgovor (Video)

Osvrnuo se strateg “valjka” i na poslednju odbranu, rekavši da je dogovor bio da se sve preuzima.

– Ostavili smo visokog igrača da ne ode lob pas u reket, a bekovi da sve da preuzmu. Vdeli ste i sami šta se desilo… Najveći probelem, i to od početka priprema, imamo u komunikaciji. Igrači ne shvataju ozbiljno da, kada ste nova ekipa i kada ulazite u sezonu, komunikacija u odbrani mnogo više znači nego neke druge stvari. Nikao da dođemo do te komiunikacije i njen nedostatak nas je doveo do toga da nam njihov najbolji šuter šutne trojku – kazao je Šćepanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike