Možda bih pobedio Zvezdu! Bajić ima za čim da žali, a fali mu i Nakić - Svi to mogu da vide

31.10.2022

22:41

0

Igokea savladana u finišu sa penala

Možda bih pobedio Zvezdu! Bajić ima za čim da žali, a fali mu i Nakić - Svi to mogu da vide
Dragan Bajić - Copyright MN Press

Košarkaši Igokee u poslednje četiri utakmice sa Cvrenom zvezdom na domaćem terenu imaju skor od tri pobede i jednog poraza. Jasno je da je vruć teren u Laktašima neugodan po crveno-bele, ali su danas bili uspešniji i to u penal završnici sa 76:70.

Nakon meča, trener fomaćih, Dragan Bajić, dotakao se detalja koji su prelomili meč, ali i teške povrede mladog Marija Nakića,

- Rekao sam svojim igračima u svlačionici da nismo zaslužili ovu pobedu. Nismo dobro stajali na parketu, neke stvari nismo dobro radili većim delom utakmice. U najavi meča sam rekao da Zvezda ima 17 igrača i da imaju igrače specijalce koji mogu da igraju u defanzivi dobro u kontaktu. U ofanzivi imaju majstore koji mogu da uzmu loptu i da daju neke teške koševe, posebno kada se utakmica lomila. Znao sam da igraju agresivno, čvrsto i da to donosi da protivničke ekipe izgube dosta lopti. Morali smo to da smanjimo, neke lopte u ruke, laki poeni iz tranzicije. Presudni momenat meča bila je ta poslednja četvrtina, oni su tada napravili šest ofanzivnih skokova, pogodili trojke i napravili razliku koju nismo uspeli da stignemo - rekao je Bajić.

Iskusni trener Igokee smatra da su problem bile i izmene.

- Može svako da vidi da mi je rotacija smanjena. Povredom Nakića sam rekao da gubimo 20-30 odsto na obe strane terena. Taj momak nam mnogo fali, možda bi dobio meč da nisam vršio neke izmene, ali imamo novi meč ubrzo, potrebna mi je veća rotacija i što svežiji igrači za naredne utakmice - iskreno je kazao Bajić, pa dodao:

- Treba napraviti analizu, videli smo kako treba da se ponaša tim kada je odbrana čvrsta. Nadam se da ćemo uspeti da se odmorimo, posebno ovi nosioci igre. Ako želimo da dobijamo ovakve ekipe moramo da imamo više raspoloženih igrača. Mi ih nismo imali. Defanzivno nije loše toliko, 70 poena, osim tog ofanzivnog skoka. Čeka nas Bilbao u FIBA Ligi šampiona, nadam se reakciji - zaključio je Dragan Bajić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike