Otvoren "Bogdanovićev teren" u najvećoj osnovnoj školi! Fondacija počela sa radom, direktorka poručuje: Ovo je tek početak!

28.10.2022

12:25

0

NBA as i srpski reprezentativac nije zaboravio svoju školu i kraj odakle je potekao

Otvoren "Bogdanovićev teren" u najvećoj osnovnoj školi! Fondacija počela sa radom, direktorka poručuje: Ovo je tek početak!
Teren u školi Pavle Savić - Copyright Promo/Beni Gaši

Novi košarkaški teren u osnovnoj školi "Pavle Savić" u Mirijevu otvoren je danas na radost više hiljada đaka i svih stanovnika ovog dela grada. Reč je o projektu kojim je Fondacija "Bogdan Bogdanović" započela dobrotvorne aktivnosti u Srbiji našoj zemlji usmerene ka deci i unapređenju sportske infrastrukture.

Na mestu na kom je reprezentativac Srbije i član Atlante iz NBA lige ostvario neke od svojih prvih košarkaških koraka sada se nalazi jedan od najsavremenijih terena u Beogradu, koji će moći da koristi više od 2.000 učenika ove škole.

- Ovo je naš prvi projekat, prvi projekat fondacije, nadamo se da će ih biti još više – rekla je direktorka fondacije Bojana Bogdanović, inače sestra našeg reprezentativca.

24sedam/Pavle Knežević
 

Ona je rekla da je Bogdan ispratio rekonstrukciju.

- Ispratio je radove, redovno smo ga izveštavali. Jako je zadovoljan kako je sve urađeno, a posebno mu je drago što smo uključili đake prvog razreda, koji su ostavili otiske svojih šaka na tribinama. Teren je u plavoj boji, nju smo izabrali jer je krov škole plav, pa smo hteli da ostane u istom tonu. A tamnije i svetlije šare su ideja naše arhitekte Julije Džogaz. Inspiraciju je dobila od pozicija na kojima košarkaši provode najviše vremena tokom utakmice.

Ovo, naravno, nije poslednji projekat fondacije.

- Fokus nam je trenutno na unapređenju trenažnih uslova za decu i omladinu. Pored sportskih tema, bavićemo se i ekološkim radionicama.

Otvaranju je prisustvovao i direktor opštine Zvezdara Vladan Jeremić:

- Hteo bih da podelim osećaj zadovoljstva i sreće što smo u prilici da budemo deo ovako lepe i sportske priče, koja ima i širi karakter. Kad god možemo deci da organizujemo sportski sadržaj, to je prava stvar. Hvala Bogdanu i njegovoj fondaciji, što smo ovde u Mirijevu, u jednoj od najvećih osnovnih škola, bili u prilici da mališanima podelimo novi košarkaški teren. Nadam se da će i neko od onih koji će danas početi da koristi ovaj teren u narednim godinama ostvariti bar deo karijere koju je ostvario Bogdan.

24sedam/Pavle Knežević
 

Direktor škole, Milan Krstić bio je jako ponosan:

- Ponosan sam kao direktor jedne od najvećih škola što smo dobili ovakav teren. Imamo 2.036 učenika, 73 odeljenja. Danas je jedan poseban dan koji nam je priuštio naš bivši učenik i ponosan sam zbog toga. Sportista veliki, svetskog glasa, nije zaboravio svoju školu, svoj kraj, obradovao nas je i mi ćemo to umeti da cenimo i veliko mu hvala. On je upotpunio naš projekat Eko škola – prevencija agresija. Naš cilj je da obezbedimo velik i lep, uređen prostor, sa zelenilom i sportskim terenima, jer će to smanjiti agresiju. Ovim postižemo taj efekat, da se deca bave sportom. Ovaj teren će koristiti ne samo naši učenici, već i bivši učenici, komšije i sugrađani. Hvala mu mnogo, to je veliki potez. On je veliki čovek, koji je ostvario svoje snove, a nije zaboravio svoje detinjstvo.

24sedam/Pavle Knežević
 

Rekonstruisane su i tribine, koševi su dobili nove konstrukcije i moderne table od pleksiglasa, a kako bi školsko dvorište bilo što bezbednije, unapređen je video nadzor, dok će igralište u večernjim satima uskoro osvetljavati reflektori. Deca su dobila košarkaške lopte i druge poklone.

Naš košarkaš se obratio mališanima putem video poruke, u kojoj je sa osmehom na licu odgovarao na brojna pitanja o školi u Mirijevu.

- Školski dani su najlepši period života svakog čoveka, jer su tada prijateljstvo, iskrenost i otvorenost osobine koje nas najviše krase. Tada smo spremni da učimo, otkrivamo nove stvari. Tada rastemo. Zato je od ogromne važnosti da svako dete ima jednake šanse da se igra, razvija, uživa uz školu, sport, drugare, nastavnike. Bez obzira na to iz kog su dela grada ili države. Imajući sve to u vidu, veliko mi je zadovoljstvo što će deca na ovom mestu imati odlične uslove da se bave košarkom, da stiču nova poznanstva, da uče i budu srećna. Nadam se da će teren biti pun dece i da će ovo biti mesto koje povezuje ljude - Bogdanović, osnivač Fondacije.

Sredstva za rekonstrukciju terena prikupljena su i delom od organizacije košarkaškog kampa "Bogdan Bogdanović", koji je krajem avgusta održan u Beogradu po šesti put ove godine. Kamp je okupio više od 150 talentovanih devojčica i dečaka uzrasta od 9 do 15 godina koji su imali priliku da rade na osnovama košarkaške igre.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike