Novica je simbol odanosti

13.10.2020

13:39 >> 13:42

0

Autor: M. R.

Jurohups kapitena Partizana izabrao među pet najodanijih veterana

Novica je simbol odanosti
Copyright MN Press

Mnoge stvari se u sportskom svetu svakodnevno menjaju, ali postoje i one koje su već dugo iste. U pitanju su košarkaši koji su verni jednom kolektivu godinama. Oni vremenom postaju kao dobro vino i sinonim su za klub čije boje brane… Specijalizovani košarkaški portal “Jurohups” napravio je listu najodanijih veterana u Evrokupu, a na njoj je jedno od pet mesta zauzeo i kapiten Partizana Novica Veličković.

Pored njega tu su Suad Šehović iz Budućnosti, Karlos Suarez iz Unikahe, Kostas Kajmakoglu iz Uniksa i Per Ginter iz nemačkog Ulma.

Novica je u Partizanu bio u dva navrata – ukupno ima devet godina staža u crno-belom. Prvi put od 2004. do 2009. godine, a drugi put se vratio 2016. i od tada je pravi mentor mlađim igračima.

– Njegova priča traje još od 2004. godine, kada je započeo profesionalnu karijeru. Veličković je prvi put igrao evroligašku utakmicu već 2005. godine, a njegova uloga je samo rasla iz sezone u sezonu. Beograd je napustio posle svoje najbolje sezone 2008/2009, kada je dobio priznanje za Evroliginu “Zvezdu u usponu” i ugovor sa Real Madridom, u kom je nastavio da napreduje. Godine su prolazile, a na poznato mesto vratio se 2016. u potpuno drugačijim okolnostima i za njega i za tim. Preuzeće ulogu vođe, uprkos nedaćama i borbi protiv svog fizičkog stanja. Postao je simbol kluba i igrač sa najviše nastupa u crno-belom dresu, čime je nadmašio legendarnog Petra Božića. Veličkovićev posao još nije gotov jer bi kraj svog dugog putovanja želeo da završi sa titulom u Evrokupu – navodi se u tekstu na “Jurohupsu”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: eurohoops

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike