Ko je na Jokićevom putu do vrha "večne liste"? Može li Somborac da sruši Vestbruka?

23.10.2022

05:32

0

Još jedan tripl dabl od pet najboljih

Ko je na Jokićevom putu do vrha "večne liste"? Može li Somborac da sruši Vestbruka?
Tan2022-10-23_61347108_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je i noćas predvodio Denver Nagetse do trijumfa u NBA ligi, a ovog puta je pala ekipa Oklahoma Siti Tandera. Srpski centar je tom prilikom stigao do tripl dabla, drugog u sezoni, a 78. u NBA karijeri, po čemu se izjednačio sa legendarnim Viltom Čemberlenom.

Somborac je meč završio sa 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija, a ekipa iz Kolorada je slavila sa 122:117. Ipak, nakon utakmice, govori se o besprekornoj partiji srpskog igrača i aktuelnog, dvostrukog osvajača MVP priznanja najelitnije lige na svetu.

Besprekornom partijom, Nikola se novim tripl dablom, jednim od najcenjenijih statističkih parametara u NBA, izjednačio na šestom mestu večne liste sa legendarnim Viltom Čemberlenom na šestom mestu.

Ispred njih su Lebron Džejms sa 105 na petoj poziciji, potom Džejson Kid sa 107, Medžik Džonson je stigao do 137, dok je Oskar Robertson sakupio 181. Na prvoj poziciji je neprikosnoveni Rasel Vestbruk sa čak 194.

 

 

Kako se srpski centar nalazi u najboljim igračkim godinama i pred njim je sjajna NBA karijera, nema sumnje da će "promešati" listu najbolje petorice!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike