Obradović: Nisam srećan, moramo da budemo pametniji

13.10.2020

19:29

0

Autor: N. St.

Trener Crvene zvezde analizirao poraz od Žalgirisa

Obradović: Nisam srećan, moramo da budemo pametniji
Copyright MN Press

Poraz Crvene zvezde od Žalgirisa u Beogradu (69:75) je razočarao Sašu Obradovića. Ne toliko zbog rezultata koliko zbog viđenog na parketu.

– Moramo da kažemo da je Žalgiris zaslužio pobedu. Bili su strpljiviji, fizički bolji, uradili su ono šta su želeli. Mi nismo imali pravu energiju da odgovorimo. Ne znam da li je uzrok toga veliki broj utakmica, ali moramo da budemo pametniji. Imali smo neke loše šuteve koji su njima dali dodatno samopouzdanje. Nisam srećan načinom na koji smo odgirali, ali moramo da naučimo iz ovoga – rekao je Obradović.

U dva navrata su crveno-beli imali „prazan“ hod, jedan od tih je bio u poslednjoj deonici kada skoro sedam minuta nisu dali koš.

– Kada se pogleda rezultat i broj poena mislim da smo morali mnogo bolje da branimo njihovu igru u „pik en rolu“, u napadu nismo uspeli da materijalizujemo to. Uzimali smo neke loše šuteve, u nekim momentima bez organizacije. Govorili smo kako treba da se odvija meč, nismo bili psihički u igri. Ne može na kraju utakmice da ti pokaže kako se dobijaju ti neki važni mečevi, sa slobodnih bacanja gde napraviš takve faulove. Tako velike ekipe pobeđuju. Kad si u bonusu šutiraš za tri poena umesto da ideš na prodor, da ideš u reket, da nađeš bolji šut.

Gosti su imali i 11 skokova više (23-34).

– Sigurno to jeste bio bitan faktor. Dali su neke poene iz tih skokova i dobili dodatno samopouzdanjekao ekipa. Mi svaki dan pričamo o tom zagrađivanju skoka i svega. Da li su oni psihički pripremili ne znam, fizički su nas isterali, to ne sme da se dešava. Ako u nekim fazama, kao ta poslednja četvrtina, fali ta realizacija i to da izmislite koš, ne sme da manjka energija i želja za pobedom. Tu smo malo izgubili i ne sme da se dešava.

U četvrtak bi trebalo da igraju protiv Asvela, put u Francusku je planiran za sredu ujutru. Postavlja se veliko pitanje hoće li se duel odigrati, jer oni imaju veliki problem sa brojem zaraženih igrača.

– Ne znamo ni šta da očekujemo. Njihov meč je odložen, u vazduhu je neka tenzija te vrste. Da li je neko tu sa nekima koji su bili zaraženi, da li ćeš da razmišljaš i ti da li ćeš da se zaraziš, pa imaš drugačiji performans. To je pitanje za neke druge ljude. Ako budemo dobili savet da idemo i da igramo, ponašaćemo se profesionalno i igraćemo – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike