Volden: Otežali smo sebi posao lošim odlukama u napadu

13.10.2020

05:27 >> 22:26

0

Autor: N. St.

Košarkaš Zvezde veruje da ekipa može mnogo bolje

Volden: Otežali smo sebi posao lošim odlukama u napadu
Copyright MN Press

Crvena zvezda je stala na zeleno. Žalgiris je u Beogradu ostvario pobedu u Evroligi (69:75). Crveno-bele je koštala slabija igra u napadu.

Svestan svega toga je i Kori Volden.

– Fizički teška utakmica. Razočarani smo što nismo uspeli da im pariramo u tome na obe strane terena. Moramo da budemo bolji u tome, da napredujemo u tom segmentu. Ne znam zbog čega to nismo uspeli u ovom meču. Moramo da budemo fizički dominantan tim kada smo na parketu – rekao je Volden.

Presudna je bila poslednja deonica u kojoj su se puleni Saše Obradovića mučili da pronađu put do koša skoro sedam minuta.

– Teško je pobeđivati na ovom nivou kada ne uspevate da poentirate ni da zaustavite protivnika da poentira. Imali smo neke loše odluke u ofanzivi, teške šuteve smo uzimali u serijama. Otežali smo sebi posao mnogo.

U odnosu na prethodne mečeve nisu pogađali trojke u visokim procentima, dali su sedam iz 25 pokušaja (28 odsto).

– Naravno da pogađate kada dajete trojke. Šuteve koje sam uzeo sam osetio da mogu da pogodim, ponekad lopta ne prođe kroz obruč.

Na kraju je američki košarkaš upitan kako se snalazi u novom klubu i kako mu sve izgleda u crveno-belom.

– Uživam ovde. Svaki dan se trudim da napredujem, posebno u ulozi plejmejkera, kao i da u odbrani igram dobro. Tu sam da radim sve ono što je ekipi potrebno – završio je Volden.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike