Bivši Jokićev saigrač sinoć srušio Partizan! Evo ko je Markus Hauard - strelac trojke koja je rastužila grobare

15.10.2022

05:53

0

Nakon dva kola, crno-beli i dalje bez pobede

Bivši Jokićev saigrač sinoć srušio Partizan! Evo ko je Markus Hauard - strelac trojke koja je rastužila grobare
markus hauard - Copyright Printscreen/Youtube/Eurohoops TV

Košarkaši Partizana u prva dva kola po povratku u Evroligu, igrali su na gostujućim terenima, a nakon što su na startu poraženi od berlinske Albe, sinoć se isto dogodilo i u Vitoriji, protiv Baskonije.

Imali su crno-beli sinoć aktuelan rezultat do poslednjih sekundi, ali je onda na scenu stupio Markus Hauard i tako se na najbolji način predstavio publici koja prati Evroligu.

Hauard je postigao trojku sa zvukom sirene i to preko dvojice igrača, Pantera i Ledeja, i tako crno-belima naneo težak poraz. Inače, on je ovaj susret završio sa 33 poena, uz dobar procenat šuta sa distance, 8/12 za tri. Ipak, najvažniji je onaj koš koji je doneo produžetak.

Ljubiteljima košarke, imae Markus Hauard poznato je iz NBA lige. Ovaj 23-godišnjak je kao student privatnog koledža pokušavao da se domogne ugovora u najelitnijoj ligi na svetu, a nakon što nije izabran na draftu, on je potpisao dvosmerni ugovor sa Denver Nagetsima tokom 2020. godine.

U naredne dve sezone bio je saigrač Nikole Jokića. U prvoj sezoni je na 37 mečeva prosečno beležio 5.5 minuta, uz samo 2.8 poena po meču, dok je u narednoj igrao manje.

Nije Hauard impresionirao "preko bare", ali zato je pokazao svoj pravi kvalitet u meču protiv Partizana.

Još u studentskim danima, Hauard je pokazao šuterske kvalitete. Redovno je bio jedan od najboljih poentera svoje ekipe, pa je bilo zanimljivo kada nije izabran na NBA draftu.

Kao glavni razlog tada je navedena njegova visina, od 175 centimetara, dok Baskoniji to nimalo ne smeta. Sinoć iz je zahvalio na sjajan način.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike