Kriza se nastavila i u Kazanju: Uniks naneo Partizanu bolan poraz

14.10.2020

17:56 >> 18:27

0

Autor: M. Rogač

Crno-beli bez ikakve šanse za pobedu protiv ruskog tima

Kriza se nastavila i u Kazanju: Uniks naneo Partizanu bolan poraz
Copyright MN Press

Još jedan bolan poraz ove sezone doživeli su košarkaši Partizana. Kriza koja ih drma od starta oba takmičenja nastavljena je i u Rusiji. Hladan tuš doživeli su u duelu trećeg kola Evrokupa protiv ruskog Uniksa – 93:70 (22:13, 15:19, 30:21, 26:17).

Isti timovi trebalo je u martu ove godine da odigraju velike mečeve u četvrtfinalu Evrokupa, pred koje je čak uloga favorita bila na crno-beloj adresi. Nije se to desilo jer je prošlu sezonu prekinula pandemija virusa korona. Dobili su priliku da odmere snage u ovoj takmičarskoj godini i to u grupnoj fazi…

Ovog puta crno-beli nisu bili ni bleda kopija prošlosezonske ekspedicije, već su dopustili da ih Uniks nadigra u svim elementima. Bolje su domaći šutirali za dva, za tri, uspešniji su bili u skoku, bolji u asistencijama.

Sve boljke u igri koje je Partizan pokazivao od starta ove sezone, izašle su na videlo i u Kazanju, protiv ekipe koja je uvek među pretedentima za osvajanje ovog takmičenja. U mnogo bolje raspoloženju ruski tim je otvorio susret na domaćem terenu, što je brzo bilo oslikano i na semaforu – 18:8. Lakše su pronalazili put do koša, a bili su znatno sigurniji i u defanzivnim zadacima. Crno-beli su pravili greške, za koje su Rusi uvek imali spremnu kaznu.

Podigli su nivo energije gosti u drugoj deonici, ali je realizacija i dalje nedostajala. Došli su domaći do plus 12, što je bio jasan alarm za Šćepanovićeve momke da moraju da se probude ili će zaostatak samo rasti. U ekipi Uniksa pretnja nije bio samo Džamar Smit, koji je poznat kao njihov najbolji šuter, već su odlične role prikazivali i Morgan, Kenon, Holand, Braun… Odgovornost je u tim trenucima u napadu preuzeo Nikola Janković, koji je poenima ostavljao Partizanu kakve takve šanse za preokret. Na poluvremenu zaostatak je iznosio samo pet poena, što je bilo sasvim dostižno – 37:32.

Ipak, nije mnogo drugačija slika viđena ni na startu treće deonice. Šut je mnogo bolje služio domaće. Pejdž i drugovi su se mučili iz daljine, pa im je bilo veoma teško da odgovore protivniku na pravi način. Prednost se samo povećavala i u 27.minutu je iznosila velikih plus 22. Delovalo je u tom trenutku da će crno-beli biti potpuno potopljeni u Kazanju, ali se nisu baš tako lako predali.

Posle veoma slabe treće deonice koju su izgubili 30:21, uspeli su na početku poslednje četvrtine da malo poprave utisak. Preko Milera-Mekintajera su prišli na deset razlike – 71:61, ali se Uniks posle tajm-auta ponovo odlepio… Tad je već bilo jasno da bodovi ostaju domaćem timu i to sasvim zasluženo.

Partizan posle trećeg kola ima skor od jedne pobede i dva poraza, a u narednom meču će se sastati sa turskim Bahčešehirom. Pre toga čeka ih utakmica sa FMP u ABA ligi, koju su takođe otvorili sa negativnim skorom 0-2. Uniks u Evrokupu sada ima učinak 2-1, a u narednom kolu trebalo bi da odmere snage sa francuskim Buržom.

Uniks: Braun 16 (9sk), Kenon 23 (9-5 za tri), Žbanov, Sergejev 3, Klimenko, Užinski, Smit 13 (7as), Morgan 22 (8sk), Razumov, Holand 16 (4sk, 3as), Kolešinkov, Kajmakoglu.

Partizan: Mika 9 (4sk), Miler-Mekintajer 10 (4sk, 4as), Zagorac 5, Pejdž 7, Dangubić 2 (6sk), Gordić 4, S. Janković 10, Jaramaz 11, Veličković, N. Janković 12 (4sk), Trifunović, Mozli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike