Samo on je uspeo da osvoji košarkaški "grend slem"

14.10.2020

19:02 >> 19:03

0

Autor: M. R.

Igrač LA Lejkersa Entoni Dejvis kompletirao četiri velike titule

Samo on je uspeo da osvoji košarkaški "grend slem"
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Samo jednom igraču je pošlo za rukom da postane šampion sa koledž ekipom u Americi, da osvoji zlato na Olimpijskim igrama, da bude svetski prvak i da podigne titulu u NBA ligi. Ovakav podvig uspeo je da ostvari Entoni Dejvis, košarkaš LA Lejkersa.

Njegov uspon je počeo kada je osvojio 2012. sa Kentakijem titulu u NKAA. Tada je proglašen za najboljeg igrača fajnal-fora. Samo nekoliko meseci kasnije bio je deo reprezentacije SAD koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Sa nacionalnim timom je do još jednog zlata stigao i 2014. godine na Svetskom kupu, kada je u finalu Amerika savladala našu selekciju. Do kompletiranja takozvanog “grend slema” Dejvis je stigao pre nekoliko dana posle pobede u finalnoj seriji protiv Majamija.

Mnoge američke legende imaju tri od četiri osvojena trofeja na ova četiri takmičenja, ili su neko od njih osvajale više puta. Kevin Durent ima dve olimpijske zlatne medalje, dve titule u NBA ligi i jednu titulu na Svetskom prvenstvu. Kajri Irving je isto osvajao sve sem koledž takmičenja…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: fiba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike