Vratio sam se u Evropu da bih bio ja! Bjelica otkrio zbog čega je napustio šampionski tim Golden Stejta!

03.10.2022

13:27

0

Autor: 24sedam

Posle osvajanja prstena u NBA ligi srpski košarkaš ponovo nosi dres Fenerbahčea

Vratio sam se u Evropu da bih bio ja! Bjelica otkrio zbog čega je napustio šampionski tim Golden Stejta!
bjelica - Copyright Tanjug/AP

Klupsku sezonu iz snova svakog košarkaša na svetu imao je srpski as Nemanja Bjelica.

Osvojio je šampionski NBA prsten sa Golden Stejt Voriorsima, pa iznenadio odlukom da napusti SAD i vrati se u Evropu.

Ponovo je zadužio dres Fenerbahčea, a u intervjuu za specijalizovani sajt Eurohoops objasnio je i zašto je napravio taj korak.

- Iza mene je sjajna godina u kojoj sam ostvario sve svoje snove. Bio sam deo Golden Stejt Voriorsa, tima koji je osvojio prsten! Osetio sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Ali, osetio sam da sam završio jedno poglavlje i da mi je potrebno da otvorim neko novo. U avgustu se Fenerbahče zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim  iz kojeg sam i otišao u SAD pre sedam godina.

Srpski reprezentativac, koji je zbog povrede propustio Evropsko prvenstvo, pričao je i o saigračima iz Voriorsima, naravno najviše o Stefu Kariju, Kleju Tompsonu i Drejmondu Grinu.

- Bilo je neverovatno iskustvo igrati sa tim momcima. Tri takmičarski nastrojena momka, tri pobednika, a opet tri različite ličnosti. Bilo je zadovoljstvo, bio je san igrati košarku u najboljem timu na svetu. Mnogo toga sam naučio. Na primer kako u manjoj ulozi biti deo nečeg većeg.

 

 

Podsetili su Bjelicu i da je 2015. godine kada je napuštao Fenerbahče navijačima obećao da će se vratiti. Obećao - ispunio!

- Oni su veoma strastveni, vole igrače i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim! Osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo porodice.

Pa opet, kada u NBA odigrate 471 utakmicu i budete deo Majamija, Sakramenta, Minesote i Golden Stejta nije lako vratiti se u evropsku košarku.

- Još jedan razlog povratka je taj što pokušavam da budem ja! Ovde se mnogo toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali će mi sigurno biti potrebno nekom vreme da se prilagodim. Drugačije je od NBA.

 

 

I za kraj - povreda. Oporavak teče po planu, a Nemanja veruje da neće još dugo potrajati.

- Nije ozbiljno, bio je to samo list. Povredio sam ga u reprezentaciji i pokušao sam da igram. Uskoro ću biti spreman.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike