Nedović još nije preboleo Eurobasket: Svi smo psihički i emotivno ispražnjeni!

21.09.2022

11:23

0

Srpski košarkaš je priznao da mu je teško pala eliminacija sa EP

Nedović još nije preboleo Eurobasket: Svi smo psihički i emotivno ispražnjeni!
nedović - Copyright Fiba.basketball

Košarkaški Crvene zvezde polako ulaze u poslednju fazu priprema, jer ih već sledećeg vikenda očekuje početak sezone.

Naravno, najviše se očekuje od povratnika Nemanje Nedovića, koji se skoro oporavio od povrede i putuje sa ekipom na Kipar gde ih narednih dana očekuje turnir.

Bek crveno-belih emotivno doživljava povratak na Mali Kalemgdan pole 10 godina.  

- Nerealno, sad kad sam prilazio, vratila su se sećanja. Nisam svestan da sam tu sada. Kada istrčim prvi put pred navijače, kad odigram prve minute, tad ću biti svestan. Nerealno je, ali navići ću se - počeo je Nedović.

Srpski košarkaš je priznao da mu je teško pala eliminacija Orlova sa Eurobasketa.

- Psihički i emotivno ima umora. Mislim da je Evrobasket na sve uticao, emotivno nas je ispraznio. Ja sam bio deo tima 2015. kad smo izgubili od Litvanije za finale, ali nije bilo ovako. Vidim i po drugim igračima da nas je sve ovo pogodilo, svi smo bili psihički i emotivno ispražnjeni.

Koliko je Nedoviću bilo stalo da igra za Orlove, pokazuje i primer da hitno otišao na terapiju u Španiju kako bi se priključio drugovima u reprezentaciji u Berlinu.

- Znaš kako, da nisam otišao, izludeo bih u Pragu. Da sedim po hotelu i idem u Berlin bezveze. Ovako sam se odmah setio tog tretmana. Ohrabrujuće, rečeno mi je da bih mogao da igram polufinale, da sam hteo da forsiram. Nažalost. Eto, idemo dalje.

Nedović se osvrnuo i na Crvenu zvezdu, napominjući da se čuo sa trenerom Vladom Jovanovićem.

- Čuli smo se već telefonom, videli smo se na treningu, obilazio sam ih i kad sam bio sa reprezentacijom. Ali sada imamo više vremena za sve. Sa Nešom sam pričao u reprezentaciji dosta, sa igračima nisam i zato jedva čekam da otputujemo sada dalje, da se družimo i upoznamo bolje. Imamo po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji, negde imamo i po tri. Gledao sam mečeve u Turskoj, trebaće vremena za sve - zaključio je Nedović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike