Poznati svi organizatori narednog Evrobasketa! Opet u više zemalja, a FIBA ne odustaje od pravila koje nervira sve

17.09.2022

20:50

0

Ponovo su tri zemlje blizu, a jedna na drugom kraju kontinenta...

Poznati svi organizatori narednog Evrobasketa! Opet u više zemalja, a FIBA ne odustaje od pravila koje nervira sve
image - Copyright fiba.basketball

Ostala je još jedna utakmica ovogodišnjeg izuzetnog Evrobasketa, prepunog iznenađenja. U finalu se sastaju Francuska i, moramo to priznati, najveća evropska košarkaška sila u ovom veku – Španija.

Mnogo se piše o tome, ali u smiraj ovog takmičenja održanog u četiri zemlje, stigla je objava gde će se igrati Evropsko prvenstvo 2025. godine!

U pitanju su ponovo četiri zemlje. Ove godine su to bile Češka, Gruzija, Italija i Nemačka, a za tri godine će to biti Poljska, Letonija, Finska i Kipar!

 

 

Može se primetiti tu jedna sličnost i možda nelogičnost. Ove godine Češka i Nemačka se graniče, a Italija nije daleko, ali Gruzija jeste. Za tri godine će biti slično – Letonija i Finska su bukvalno "komšiluk", a Poljska nije predaleko, ali je zato Kipar na sasvim suprotnom kraju kontinenta.

Inače, ovo Evropsko prvenstvo je trebalo da se održi u Rusiji, ali joj je organizacija oduzeta u februaru zbog situacije u Ukrajini.

Već u martu je odlučeno da domaćini budu Finska, Letonija i Kipar, a sada je potvrđeno da će poslednji organizator biti Poljska, koja je na neki način "nagrađena" za plasman u polufinale.

Završnica će se igrati u Rigi.

Inače, FIBA nije odustala od svog sumanutog i neobjašnjivog pravila: Četiri reprezentacije zemalja domaćina su obezbedile direktan plasman, ali će ipak učestvovati u kvalifikacijama!? Sa kojim takmičarskim motivom, to je veliko pitanje…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike