Partizanu ovacije, Fuenlabradi pobeda! Druga kuća crno-belih obeležila jubilej Valjkovog pohoda na evropski tron!

09.09.2022

21:02

0

Autor: 24sedam

Događaj za pamćenje u predgrađu Madrida

Partizanu ovacije, Fuenlabradi pobeda! Druga kuća crno-belih obeležila jubilej Valjkovog pohoda na evropski tron!
20210916npObradovicZ08 - Copyright MN Press

Posle tri decenije Partizan se vratio u svoj drugi dom. Dvorana „Fernando Martin“ i večeras je, kao i pre 30 godina, bila ispunjena do poslednjeg mesta… Stanovnici Fuenlabrade i večeras su, kao i tada, ovacijama pozdravili ekipu Željka Obradovića… Spektakl za pamćenje, koji je završen pobedom domaćeg tima u prijateljskom duelu koji je služio kao omaž Partizanovom pohodu na evropski tron - 98:83 (26:22, 22:23, 29:19, 21:19).

KK Partizan
 

Sve je večeras u Fuenlabradi bilo posvećeno najvećem uspehu srpske klupske košarke, za koji velike zasluge idu na račun stanovnika madridskog predgrađa. Kada je malo ko u Evropi, ratne 1991. i 1992. godine blagonaklono gledao ka svemu što ima veze sa Srbijom, dvorana "Fernando Martin" je prigrlila golobrade Đorđevića, Danilovića i drugove kao najrođenije i zajedno sa njima ispisivala najlepše i najvestlije stranice Partizanove trofejne istorije.

 

Na najlepši način večeras su u Fuenlabradi dočekali "svog" Željka Obradovića i njegov novi Partizan. Pokloni i transparenti dobrodošlice  pozdravljeni su stojećim ovacijama sa punih tribina dvorane u Fuenlabradi, koja je posle protokolarnog dela mogla da uživa u košarkaškoj predstavi košarkaša dva tima.

Bez povređenog Alekse Avramovića, zbog reprezentativnih obaveza odsutnih Jama Madara i Joanisa Papapetrua, te jednog od najzvučnijih pojačanja ovog leta Džejmsa Nanelija, crno-beli su koliko toliko uspeli da pariraju raspoloženom domaćinu do treće deonice koju je Fuenlabrada dobila sa 10 razlike (29:19) i otišla na nedostižnu dvocifrenu prednost.

 

Partizan: Vukčević 8, Ledej 10, Koprivica 6, Panter 19, Smailagić 4, Egzum 13, Jovanović, Lesor 2, Trifunović 3, Anđušić 14, Petrović 4.

Fuenlabrada: Senglin 10, Makoa 1, Savkov 7, Hana 18, Fernandez 2, Kroma 10, Novak 13, Ejenga 8, Bejran 2, Suarez 2, Bagajoko 11, Okuo 14.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike