Pavićević oštar: Igra nam se raspala zahvaljujući divljanju plejmejkera koji je hteo da se dokaže Obradoviću

18.10.2020

20:56

0

Autor: N.St.

Strateg Mornara pričao o raznim temama posle poraza

Pavićević oštar: Igra nam se raspala zahvaljujući divljanju plejmejkera koji je hteo da se dokaže Obradoviću
Copyright MN Press

Šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević je na konferenciji za medije imao šta da kaže o igri svog tima. Očekivano, prvo je čestitao Crvenoj zvezdi na ubedljivoj pobedi (93:62).

– Na papiru je možda bio derbi, žao mi je što nije tako ispalo. Pre svega bih hteo da čestitam Zvezdi na više nego zasluženoj pobedi. U pitanju je ozbiljna evroligaška ekipa sa ozbiljnim trenerom, igrali su sjajno. U momentima kada su imali i 30 razlike igrali su u istom ritmu što ih razlikuje od drugih timova – kaže Pavićević.

Ističe da je pokušao da trgne svoje izabranike. Posebno se dotakao Ajzee Vajtheda.

– Džaba moja upozorenja igračima da igramo protiv kvalitetne i čvrste ekipe i da moramo da budemo fokusirani, pametni svih 40 minuta. Prvih 20 minuta smo bili tu, da kažem u igri. Na poluvremenu sam skrenuo pažnju na početak treće četvrtine, da moramo da budemo fokusirani. U potpunosti smo izgubili ritam, naša igra se raspala zahvaljujući našem plejmejkeru koji je počeo da divlja i igra svoju igru. Da dokaže Obradoviću da ga je nepravedno sklonio u Lokomotivi. Tada je već sve bilo završeno. Probali smo da se vratimo u igru, Zvezda to nije dozvolila. Imali smo skraćenu rotaciju, oni produženu sa Ročestijem i Terijem i to je to. Morate da česittate protivniku i da vidite gde ste sad.

Uprkos porazu naglašava da su ambicije kluba jasne.

– Nema šta da se krije, nisam jedan od takvih trenera koji će da priča da smo tu da obezbedimo opstanak. Naš cilj je plasman u top 4, da se dokopamo plej-ofa. To su ambicije koje sam izneo na početku sezone i to nam je cilj bez obzira na ovaj meč. U ovom trenutku je Zvezda kvalitetnija od svih ostalih. Koliko je nerealno ono što smo pokazali protiv Unikahe i Breše, ovo je možda prevelika razlika, ali da igrači vide, da ne polete previše i da ne pomisle da može da se igra neka košarka koja ne trpi ovaj nivo i mečevi kao sa timovima kao što je Zvezda. Ambicije ne menjamo. Istakli smo tu kandidaturu.

Na kraju je pričao o obavezama u Evropi.

– Igramo na dva fronta, Evrokup iziskuje dosta napora. Sada kad kažem da smo imali i skraćenu rotaciju vidi se da nam nedostaju igrači, ali nema kukanja. Idemo napred. Moramo da izvučemo pouke, ako ih ne izvučemo onda ništa nismo uradili. Još smo daleko od pravog tima, predstoji nam dosta rada. Na kraju se sve broji – zaključio je Pavićević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike