Tihi heroj velike pobede Srbije Ognjen Jaramaz: Bilo je sjajno biti ovde, postajemo svesni svog kvaliteta!

26.08.2022

05:02

0

Plejmejker Orlova preuzeo igru posle povrede Vase Micića

Tihi heroj velike pobede Srbije Ognjen Jaramaz: Bilo je sjajno biti ovde, postajemo svesni svog kvaliteta!
SRB_vs_GRE_112 - Copyright MN Press

Srbija slavi jednu od najvažnijih i najvećih pobeda srpskih košarkaša u poslednjih nekoliko godina. U jednom od biti ili ne biti kvalifikacionih mečeva za odlazak na Mundobasket, Orlovi su u fantastičnoj atmosferi prepunih tribina beogradske Arene srušili Grčku predvođenu nezaustavljivim Janisom Adetokumbom – 100:94.

Srbija je u 45 minuta meča sa Grcima imala jednog velikog junaka Nikolu Jokića i nekoliko tihih heroja, među kojima je možda i najvažniju ulogu imao Ognjen Jaramaz, koji je posle povrede Vase Micića preuzeo kompletno dirigovanje igrom Orlova.

- Bilo je sjajno biti ovde, ako uzmete u obzir šta se sve dešavalo. Bilo je teško, igrali smo 45 minuta. Nadali smo se da možemo u 40, ali pobedili smo, to je najvažnije. Bila je sjajna atmosfera – kazao je Jaramaz posle meča, uz osvrt na naredni izazov.

- Moramo da nastavimo da vežbamo, Turska je važan meč.

Izrazio je košarkaš minhenskog Bajerna nadu da će Micić brzo ponovo biti u stroju.

- Loša sreća, Vasa je jedan od najvažnijih igrača u ovom timu. Kada se povredio ostali smo sa skraćenom rotacijom i morao sam da preuzmem veću odgovornost nego ranije. Ne mogu da kažem, samo sam postao svestan da smo izgubili jednog od najvažnijih igrača za ovu utakmicu i da moram da uradim nešto da koliko toliko nadoknadim njegov izostanak.

Nekadašnji organizator igre Mege i Partizana se nada da bi ove jeseni mogao da ostvari još jedan dečaki san – proslavu medalje na platou ispred Skupštine.

- Istina je, idemo korak po korak. Svi ćemo se boriti za medalju i nadam se da ćemo ići do kraja. Lepo je kada sam u prilici da živim nešto o čemu sam ranije maštao. Naravno, daleko je medalja i uspeh, treba da se skoncentrišemo – kazao je Jaramaz, uz osvrt na to koliko je ekipu dodatno zbližila pobeda protiv jednog od najjačih timova i to bez jednog od najvažnijih igrača.

- Po prirodi stvari nas zbližava svaka pobeda i kada zbog povrede izgubimo nekog igrača. A za samopouzdanje je veoma važno, jer pobediti jednu od najjačih ekipa  je podstrek i utiče na samopouzdanje. Postajemo svesni svog kvaliteta iako smo ga već i bili svesni – rekao je Ognjen Jaramaz.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike