Orlovi otputovali na Superkup: Baš nam trebaju te utakmice, kao kec na desetku

18.08.2022

13:29

0

Pred košarkašima su teški rivali, uoči kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Orlovi otputovali na Superkup: Baš nam trebaju te utakmice, kao kec na desetku
Pešić - Copyright MN Press

Muška košarkaška reprezentacija Srbije, nakon prijateljske utakmice protiv Slovenije u „Stožicama“, otputovala je u Hamburg, na turnir Superkupa.

Srbija je u prvoj proveri, sinož poražena nakon produžetka. Uigravao je selektor Svetislav Kari Pešić ekipu za izazovi koji slede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i Evropski šampionat, a sada su na redu mečevi u Nemačkoj.

U petak od 18.00 sati na programu je duel sa Italijom, dok se od 20.30 sastaju Nemačka i Češka, a duel za treće mesto na programu je u subotu u 16.00, dok je finale od 18.30 časova.

Obe utakmice našeg nacionalnog tima prenosiće RTS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Ogromna su očekivanja od turnira u Nemačkoj, nismo puno igrali i to će nam biti kao kec na veliku desetku. Baš nam trebaju te dve utakmice, dolaze u pravo vreme. Italija, Nemačka i Češka, sve su to dobre ekipe. Ova ekipa dugo nije bila zajedno, nismo kao Slovenci koji liče kao na ekipu iz iste ulice, zajedno su svuda i uvek. Nama trebaju utakmice… Radili smo sjajno i sada treba da se pripremimo za Grčku u Beogradu i za meč protiv Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – rekao je selektor Svetislav Pešić.

Potom slede mećevi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, susret sa Grčkom je na programu 25. avgusta, dok je tri dana kasnije okršaj sa Turskom. Evropsko prvenstvo pak se igra od 1. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike