Zvezda pred CSKA: Autsajder da skine favorita? Što da ne!

21.10.2020

11:05 >> 12:47

0

Autor: M. R.

Trener Saša Obradović i košarkaš Dejan Davidovac izneli svoja očekivanja

Zvezda pred CSKA: Autsajder da skine favorita? Što da ne!
Copyright MN Press

Da su okolnosti drugačije, dolazak CSKA u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi bio bi pravi spektakl, a ovako će moćni ruski tim biti dočekan u tišini. Utakmica petog kola Evrolige na programu je u četvrtak od 20.45 u hali “Aleksandar Nikolić”. Crveno-beli nastavljaju evropske bitke posle neplanirane pauze, jer prethodne nedelje nisu putovali u Lion zbog problema Asvela sa virusom korona.

Izabranici Saše Obradovića iz tri meča imaju jednu pobedu protiv Baskonije i dva poraza. Sutrašnji protivnik, koji je jedan i od glavnih favorita za osvajanje Evrolige, ima trenutno polovičan skor (2-2). Poslednju utakmicu je izgubio na domaćem terenu od nemačke Albe…

Sigurno da će imati odgovor na taj poraz – svestan je Obradović. – S obzirom na kvalitet koji poseduju na svim pozicijama, opravdano su jedan od favorita. Glavna pretnja nam stiže od njihovih bekova – Džejmsa i Klajburna, dok Milutinov i Šengelija kao izuzetna pojačanja prave balans sa veoma snažnom unutrašnjom i spoljnom linijom. To su najvažnije karike koje treba da zaustavimo. Ni druge igrače ni slučajno ne treba potceniti.

Ročesti: Još na koledžu sam rekao Koprivici da želim da igram za Zvezdu

Crveno-beli su se za ovaj meč zagrevali sa Mornarom, protiv koga su upisali ubedljiv trijumf – 93:62.

– Odigrali smo solidnu utakmicu protiv Mornara, a sada nas čeka ipak drugačiji evropski meč, na kom nam je potrebno 40 minuta fokusa za iznenađenje.

Zna Obradović koliko bi u ovakvim duelima značila podrška sa tribina.

– Da su protiv Žalgirisa bili navijači u hali, verovatno bi dobili tu utakmicu, jer mnogo donose energetski. Ipak, nekad budu i pretnja jer mogu igrači da sagore na terenu zbog prelepe atmosfere. Utakmica sa CSKA u nekoj situaciji sa navijačima bi možda išla drugačijim tokom, ali ovako mi imamo položaj nekog autsajdera, ekipe koja vreba da skine favorita – i što da ne, ako nam se ukaže šansa, treba je iskoristiti – zaključio je Obradović.

Vratio se Milutinov, ali iznenađenje Albe u Moskvi (video)

Prvotimac Crvene zvezde Dejan Davidovac smatra da treba da se koncentrišu pre svega na svoju igru i da pokušaju da održe 40 minuta fokusa.

– Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, reč je o jednom od najkvalitenijih timova u Evropi. Dolaze nam posle poraza od Albe, i verujem da će biti dodatno motivisani da ne dozvole da upišu dva poraza zaredom. Zbog toga se očekuje da energetski budu na još višem nivou nego u nekim normalnim okolnostima. Na svakoj poziciji su izuzetno jaki, Milutinov se vratio nakon korone i to će, uz sve igrače koje znamo, biti još jača ekipa – dodao je Davidovac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike