Senzacionalan transfer u Košarkaškoj ligi Srbije

24.12.2020

12:25 >> 13:16

0

Autor: D. B.

Igrač sjajne reputacije trebalo bi da pojača Novi Pazar

Senzacionalan transfer u Košarkaškoj ligi Srbije
Copyright MN Press

Gotvo neverovatna vest stiže iz Košarkaške lige Srbije. Iako, nema zvanične potvrde kluba, novi igrač Novog Pazara trebalo bi da postane Patrik Jang (28, 208) čovek koji je tokom karijere igrao za Galatasaraj, Olimpijakos, Armani i Avelino.

Reč je o snažnom centru koji je imao veliki peh u sezoni 2015-16 kada je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena na meču Olimpijakosa i Anadolu Efesa posle koje mu je karijera krenula silaznom linijom. Zbog povrede nije ni zaigrao za milansku Olimpiju, a pred start ove sezone je posto član izraelske Hapolel Gilboe sa kojom se rastao početkom oktobra.

Jang je rođen u Džeksonvilu u državi Florida i njegovi početci su vezani za univerzietet Florida na kome je stekao reputaciju sjajnog defanzivca i igrača neverovatnih atletskih sposobnosti. Iako nije bio izabran na NBA draftu Jang je pokazao da može da igra na najvišem nivou u Evroligi. Pre teške povrede imao je sjajne proseke od 8.7 poena i 6.4 skokova u dresu Galatasaraja i 10.8 poena i pet uhvaćenih lopti u Olimpijakosu.

Novi Pazar trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije uz učinak od sedam pobeda i šest poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike