Srbiji je potreban stranac u reprezentaciji! Paspalj progovorio o stanju u košarci, pa izazvao buru

08.08.2022

08:02

0

U kom smeru ide zemlja košarke?

Srbiji je potreban stranac u reprezentaciji! Paspalj progovorio o stanju u košarci, pa izazvao buru
paspalj - Copyright 24sedam

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj izjavom o košarkaškoj reprezentaciji Srbije podigao je prašinu.

Naime, nekadašnji kapiten nacionalnog tima nije zadovoljan trenutnom situacijom, o čemu je govorio u intervjuu za Maxbet sport.

- Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo - istakao je Paspalj.

U poslednjih 15 godina, Srbija se može pohvaliti da je osvojila samo četiri medalje na velikim takmičenjima, a sve su imale srebrni sjaj.
 
Takođe, trenutno je neizvestan i plasman na Svetsko prvenstvo.
 
- Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći.
 
On smatra da je rešenje angažovanje stranca.
 
- Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije - kazao je Paspalj, te kao uspešan primer naveo Sloveniju:
 
- Imate sjajan primer u Sloveniji, koja je došla do istorijskih rezultata uz pomoć stranaca. Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji.
 
Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike