Milutinov "puca" od zdravlja i optimizma! Radujem se svim utakmicama!

06.08.2022

10:51

0

Autor: 24sedam

Grci stižu u Beograd 25. avgusta

Milutinov "puca" od zdravlja i optimizma! Radujem se svim utakmicama!
Milutinov - Copyright Promo/KSS

Košarakaši Srbije su se okupili u Staroj Pazovi, kako bi bili što spremniji za dve kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. protiv Grčke i Turske, odnosno Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

Na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću je i Nikola Milutinov. Tri godine nakon Svetskog prvenstva u Kini, 27-godišnji centar je ponovo deo reprezentacije Srbije. Prošlog leta, Milutinov je trenirao sa nacionalnom selekcijom, ali ga je neugodna povreda odvojila od terena.

- Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde.

Pričao je Milutinov o narednim mečevima.

- Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica.

Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Štark arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobede.

Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama - zaključio je srpski centar.

Podsetimo, 25. avgusta, Srbija će dočekati Grčku u Štark areni. Tri dana kasnije, naš tim će igrati u Istanbulu protiv Turske. Onda, 2. septembra, "Orlovi" će odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a rival naše reprezentacije će biti selekcija Holandije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike