Obradović: Savladali smo jednog od favorita za osvajanje Evrolige, Davidovac je naš projekat

22.10.2020

21:38 >> 21:42

0

Trener Crvene zvezde je posle meča govorio o raznim temama

Obradović: Savladali smo jednog od favorita za osvajanje Evrolige, Davidovac je naš projekat
Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Saša Obradović je imao dosta razloga za zadovoljstvo. Njegova ekipa je ostvarila veliki trijumf protiv CSKA u Beogradu.

Slavili su posle produžetka (86:84).

– Velika pobeda protiv jednog od favorita za osvajanje Evrolige. Osim Lojda koji je bio neverovatan, svi ostali su doprineli u ovome. U određenim delovima meča su se drugi isticali što pokazuje snagu tima. Prvo poluvreme smo pokazali možda preveliki respekt prema protivniku, ali smo pokazali sjajan timski duh, pronašli ritam u defanzivi, pa ofanzivi i slavili – rekao je Obradović.

Na konstataciju da je ovo verovatno najveća pobeda u dosadašnjem mandatu u Zvezdi kaže:

– Ponovću još jednom, pobeda bez naših navijača je duplo veća. Velika razlika koja je pravljena svih ovih godina i ljubav koju smo dobijali sa tribina, ostaje mali žal što ne možemo to da podelimo sa njima. Dajemo i njima veliki kredit, znamo da su uz nas. Trudićemo da opravdavamo njihova očekivanja.

Potom se vratio na tok meča.

– U jednoj fazi je rešavao Lojd, Kuridža, pa Davidovac, mala, ali vrlo zaslužena rola Rita. Kod Ročestija se vidi da mu fale utakmice i da je „bez nogu“. Imao je dve fenomenalne asistencije. Dobro je da imamo više igrača na raznim pozicijama. Dobar duh, atmosfera koja se kreira  može da se prenese.

Upitan kako mu je bilo u samoj završnici odgovara:

– Nije mi padalo na pamet, čak i kada smo bili u minusu da možemo da izgubimo. Verovao sam to do kraja. Sam produžetak je pokazao dobar karakter igrača. Veliki podstrek za utakmice koje dolaze i dobro je da imamo razigran tim i da možemo na svakoga da računamo.

Na kraju je otkrio šta se dešavalo sa Davidovcem. U završnici treće četvrtine je bio veoma ljut na njega, ali je Dejan u četvrtoj četvrtini dao neke veoma bitne poene.

– Zvao sam akciju za njega i nervira me kada to što sam zamislio za njega ne pokaže da treba da uzme napad. On je naš projekat i plan da se nešto uradi na nekoliko pozicija. I onda kada pobegne malo od lopte, onda me to iznervira. Nije plašljiv čovek, čak naprotiv. Praktično je presudio. Fali mu malo taj bezobrazluk da bude još bolji. Radićemo na tome. Morao je da uzme tu loptu i da završi taj napad – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike