Budućnost našla trenera: Vlade Jovanović stvorio četiri NBA prospekta, sada ide po trofeje sa Podgoričanima

13.07.2022

09:27

0

Plavo-beli blistaju: Trener sa košarkaškim genom

Budućnost našla trenera: Vlade Jovanović stvorio četiri NBA prospekta, sada ide po trofeje sa Podgoričanima
Vladimir Jovanović - Copyright MN Press

Podgorička Budućnost nije dugo čekala na trenera i odabrala je vrlo logično i dokazano rešenje – ekipu preuzima Vladimir "Vlade" Jovanović!

Ovaj Čačanin je prethodne dve sezone vodio Megu, a pre toga je radio u Kini i Rusiji. Stasao je u Partizanu, koji je vodio dve sezone i sa kojim je osvojio pet trofeja. Ima i dve zlatne medalje sa evropskih prvenstava mladih reprezentativnih kategorija.

Ovu vest je prvi objavio Jovanovićev menadžer Miško Ražnatović.

- Vladimir Jovanović je novi trener Budućnosti! Poslednje dve godine je proveo u Megi i za vreme njegovog mandata četvorica igrača su draftovana (u NBA)! Simonović, Petrušev, Jović i Matković – napisao je Ražnatović.

 

 

Posle toga se oglasila i Budućnost:

Sjajni trener, sa košarkaškim genom, budući da je rođeni Čačanin, preuzeće kormilo našega kluba i vodiće nas u narednom periodu. Pet godina je bio desna ruka Duška Vujoševića u Partizanu, pre nego što je i sam ije postao trener "crno-belih". Sa samo 38 godina je osvojio ABA ligu u tadašnjem "Final 4" sistemu, gde je u polufinalu bio bolji upravo od našeg kluba u tesnoj utakmici. 

Nakon Partizana radio je u Donjecku, Igokei, da bi potom potpisao za Lokomotivu Kubanj, gde je radio i na razvoju talenata giganta ruske klupske košarke. Trenirao je i Šenžen Leoparde (tada "Avijatičare") u Kini, pre nego što je postao trener Mege. U beogradskom timu radio je sjajan posao, pogotovo sa akcentom na rad sa mladim igračima. 

Coach, dobrodošao u "plavo-belu" porodicu - navodi se u saopštenju.

Budućnost je prošle sezone vodio Aleksandar Džikić, koji je okončao svoj drugi mandat i otišao u Izrael.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike