Vraćaju se Teo, Micić, Milutinov, Jokić... Srbija nakon šamara od Belgije znatno jača u novom prozoru

12.07.2022

13:45

0

Fale Bogdanović i Marjanović

Vraćaju se Teo, Micić, Milutinov, Jokić... Srbija nakon šamara od Belgije znatno jača u novom prozoru
20220703mmSrbija03 - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije u avgustu nastavlja sa mečevima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, te je selektor Svetislav Pešić objavio spisak kandidata za ovaj prozor.

Prve zvanične utakmice, srpski nacionalni tim će odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj.

Ujedno, ti mečevi predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023, a u novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mesta na planetarnom šampionatu.

Potom, Srbiju očekuje Evropsko prvenstvo, gde će nastupati u grupi D, a rivali su Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

U susret novim izazovima, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je odredio spisak kandidata za kvalifikacioni prozor i Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze 22 igrača:

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Na spisku nedostaje Bogdan Bogdanović, koji se još uvek oporavlja od povrede zadobijene krajem sezone u dresu Atlanta Hoksa, kao i Boban Marjanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike