Jokić je dobio najviše para, ali nije najplaćeniji: Ovaj košarkaš će zarađivati preko 60 miliona dolara po sezoni!

09.07.2022

05:50

0

Nije mlad, klub se ne bori za titulu, ali ne žale para

Jokić je dobio najviše para, ali nije najplaćeniji: Ovaj košarkaš će zarađivati preko 60 miliona dolara po sezoni!
profimedia-0661117400 - Copyright Profimedia

Jedna od najvećih zvezda NBA lige Dejmijan Lilard produžiće ugovor sa Portlandom za još dve godine, za šta će dobiti 122 miliona dolara! Ovo su nezvanični izvori odlično obaveštenih novinara ESPN-a.

Lilardov ugovor traje još tri sezone, a ovako će važiti do 2027. Ovo znači da će imati platu od 61 milion dolara po sezoni u te poslednje dve, što je daleko najviše u ligi, bar za sada.

Dejm je pre tačno 10 godina draftovan u NBA i celu karijeru je proveo u Portlandu. Za to vreme je zaradio 195 miliona dolara, a kada se doda ovo produženje na postojeći ugovor, njegova zarada u ligi će iznositi čak 450 miliona dolara!

"Dejm" je prošle sezone odigrao samo 29 mečeva pre nego što je u januaru morao na operaciju.

Njegov ugovor smatra se možda i poslednjim velikim za bekove. On za nedelju dana puni 32 godine, što znači da će na kraju ugovora imati skoro 37 i teško je zamisliti da će njegov doprinos tada vredeti tolike pare. A posle "ludačkih" produženja Džonu Volu i Raselu Vestbruku, svi su svesni rizika davanja velikih para starijim bekovima samo na osnovu prethodnih igara.

Sa druge strane, novcem se ne može izmeriti doprinos koji je Lilard dao Portlandu. On je bio vođa tima u sva četiri plasmana u plej-of od 2000. godine, od čega je vrhunac bio plasman u finale Zapadne konferencije 2019.

Dejm je već drugi najbolji strelac u istoriji Blejzersa, a time što je odabrao da ostane, skoro je sasvim sigurno da će preteći Klajda Drekslera kao najbolji strelac kluba, kao i Drekslera i Terija Portera kao najbolje asistente franšize.

I za razliku od Vola i Vestbruka, Lilard je fantastičan šuter, što bi moglo da mu pomogne da bude i te kako koristan tokom svojih 30-ih. U Portlandu se sigurno nadaju da će Dejm stariti kao Stefen Kari, koji je sa 34 godine doneo titulu Golden Stejtu, a i dalje važi za jednog od najboljih igrača u NBA.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike