"Bucko" odigrao samo 85 NBA utakmica i dobio ugovor skoro kao Jokić!

07.07.2022

08:08

0

Vrlo rizična odluka Nju Orleansa

"Bucko" odigrao samo 85 NBA utakmica i dobio ugovor skoro kao Jokić!
Tan2022-7-3_05711308_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert, File

Nju Orleans i NBA ne odustaju od Zajona Vilijamsona! Nakon što je propustio celu sezonu 2021/22. zbog povrede, sada je potpisao maksimalni ugovor dozvoljen za igrača njegovog staža, tako da će za pet godina dobiti 231 milion dolara, što bi ga činilo trećim najplaćenijim igračem lige!

Zajon bi tako bio plaćeniji od Janisa Adetukomba, dvostrukog MVP-a, osvajača titule i MVP-a finala!

To su ogromne pare kada se uzme u obzir da je u tri sezone od kada je izabran kao prvi "pik" sa drafta odigrao svega 85 utakmica! U prvoj sezoni 24, u drugoj 61, a treću nije ni igrao – sve zbog povreda.

Što nije ni čudno ako se zna da je visok 198 centimetara i da je imao 130 kila. U prvoj sezoni mu je otišao meniskus, a leto pre početka prošle je slomio stopalo, a oporavak je trajao znatno duže od očekivanog. Sada se u ovih godinu dana pauze baš "napucao", nabacio još mišića, tako da je možda i teži.

Tanjug/Max Becherer/The Times-Picayune/The New Orleans Advocate via AP
 

Sa te strane, jeste veliki rizik, ali sa druge, kad bi bio zdrav – imao bi sve predispozicije da uđe u istoriju. U pitanju je baš izuzetni sportista, koji uprkos kilaži i nedostatku visine "lomi koševe" zakucavanjima, koje zna da koristi kao pravo ofanzivno oružje, zna da vodi loptu, a jedino mu je šut sa distance slabija strana. Mada, sa 22 godine to se da ispraviti. U svakom slučaju, zdrav Zajon ima sve karakteristike "igrača franšize", kako se to kaže u NBA.

Ako ostane zdrav.

Što se tiče ugovora, početni iznos je 193 miliona dolara tokom pet godina, a može da dostigne i 231 miliona dolara, za šta je potrebno da ispuni neke od klauzula. Jedna od standardnih je da bude izabran u prvu petorku NBA, što je vrlo izvodljivo ako ispuni uslov svih uslova, da se ne ponavljamo.

Vilijamson je rekao da mu je godina pauze jako teško pala.

Tanjug/Max Becherer/The Times-Picayune/The New Orleans Advocate via AP
 

- Hvala svima što ste verovali u mene i što ste klincu kao što sam ja dali šansu da pokažem svoje mogućnosti, a nadam se da ću pomoći timu da osvoji nekoliko titula. Hvala vam svima što me niste napustili u poslednjih godinu dana – rekao je Vilijamson, koji je ugovor potpisao na svoj rođendan.  

- Prošle godine sam na svoj rođendan saznao da mi je slomljeno stopalo. Nije me bilo godinu dana. Bila je to teška godina. A sada su Pelikansi došli sa ovim poklonom. Neću ih izneveriti. Neću izneveriti moju porodicu, ni ovaj grad. I najvažnije, neću sebe izneveriti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike