Šćepanović pohvalio igrače: Bez sujete, bez ega, bili smo pravi tim

25.10.2020

20:34 >> 20:42

0

Autor: M. Rogač

Trener Partizana zadovoljan posle pobede protiv Cedevita Olimpije

Šćepanović pohvalio igrače: Bez sujete, bez ega, bili smo pravi tim
Copyright Promo/KK Partizan

Crno-beli su u derbiju 4. kola ABA lige srušili Cedevita Olimpiju – 86:77 i tako izmamili osmeh na lice trenera Vlada Šćepanovića. Mladi stručnjak je posle treće pobede istakao dobru timsku igru, koja je po njegovom mišljenju bila presudna da se upiše drugi trijumf u regionalnom takmičenju (2-2).

– Pre svega čestitam igračima na pokazanom karakteru u teškom vremenu kada ne ide sve kako treba. Pokazali su da kada svi daju sve što treba da bi se napravio tim, onda tim na kraju i pobedi. Hiljadu puta sam rekao da ova ekipa Partizana može da pobedđuje samo kada igra kao tim. To su pokazali večeras velikim srcem i kvalitetom. Kada imate veliki broj skokova, pogotovo u napadu, automatski znači da igrate timski. Bez dva veoma bitna igrača u rotaciji, svi su odgovorili na pravi način. Bez sujete, bez ega, dali su sve što mogu da daju i pobedili protivnika koji je u ovom periodu kvalitetniji od nas. Ne pobeđuju uvek bolji. Partizan ima obavezu na svakoj utakmici da ide na pobedu, u kakvoj god se situaciji nalazio.

Crno-beli izbegli triler završnicu: Slovenci pali u Beogradu

Partizan je do sada u ABA ligi pobedio FMP i Cedevitu, a izgubio je od Borca i Budućnosti.

– Uvek je mnogo bolje kad se pobedi nego kad se izgubi. Sport se sastoji od pobeda i poraza. Ja kad bih ovo doživljavao kao smrtnu kaznu, ne bih se bavio ovim poslom. Ja sam u košarci ceo život, znam da se nosim i sa uspehom i sa neuspehom. Taj mentalitet pokušavam da prenesem na igrače. Ne možemo da shvatamo ovo kao pitanje života ili smrti. Ne može uvek da se pobedi – nekad krene dobro nekad loše. Treba vremena za mnoge ekipe. I u Evrokupu i Evroligi, nije baš jednostavno posle onakve pauze držati ritam i bez navijača.

Bitnu rolu na meču sa timom iz Ljubljane imao je Nemanja Dangubić. U odlučujućim trenucima je znao da pronađe put ka košu…

Dangubić otkad je došao od prvog dana je pošten, mnogo dobro radi, poštuje saigrače. Deo je tima i njega igra nagradi. Pokušavam da objasnim igračima da kada si pošten, uvek će ti se vratiti u životu. U sportu kada daješ sve od sebe, kad nemaš sujetu, kada se posle izgubljene lopte saigrača vratiš umesto njega, uvek stigne nagrada – zaključio je Šćepanović.

Crno-beli naredni meč na evropskoj sceni igraju u sredu protiv Burža na domaćem terenu od 20.30. U ABA ligi nastavljaju takmičenje naredne subote protiv Igokee u Laktašima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike