Poznato šta je dovelo do kvara u Čairu: Hala za večerašnju utakmicu prikačena i na agregat!

04.07.2022

10:19

0

Meč Srbije i Belgije nastavlja se od 19 sati

Poznato šta je dovelo do kvara u Čairu: Hala za večerašnju utakmicu prikačena i na agregat!
Dvorana Čair - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jedan od poslednjih i najvažnijih mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, između košarkaša Belgije i Srbije, prekinut je sinoć usled nestanka električne energije, te je nakon pregovora i dogovora, odlučeno da se nastavi večeras od 19 sati.

Međutim, prekid utakmice nakon dva minuta igre izazvao je brojne reakcije, te u prvom trenutku Belgijanci nisu želeli da nastave duel, a u međuvremenu je otkriveno i šta je dovelo do kvara. 

Kako su naveli iz Sportskog centra Čair, do problema sa osvetljenjem došlo je usled dvostrukog prekida u napajanju strujom putem dalekovoda. Sistem rasvete nakon toga nije mogao da bude "podignut".

- U toku noći je struja na kratko isključena kako bi sistem rasvete mogao da bude 'resetovan'. Dodati su i neki novi reflektori, tako da je sada hala potpuno spremna za utakmicu - kazali su u SC Čair.

U međuvremenu, hala Čair je priključena i na agregat za napajanje strujom snage 300 kilovata.

- Hala ima agregat, ali nije bio priključen na elektromrežu jer se nikada za poslednjih 15 godina nije dogodilo da za kratko vreme struja dva puta i nestane i onemogući 'podizanje' sistema rasvete - istakli su u SC Čair.

Utakmica između Belgije i Srbije nastavlja se večeras od 19 sati.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike