Srbi iz NBA ne igraju, dok Finac iz Čikaga želi da nastupa za svoju zemlju u prozorima

26.10.2020

09:43 >> 09:57

0

Autor: Milan Nastić

Orlovi se nalaze u ozbiljnim problemima

Srbi iz NBA ne igraju, dok Finac iz Čikaga želi da nastupa za svoju zemlju u prozorima
Copyright MN Press

Trener košarkaške repezentacije Finske Henrik Detman izabarao je 25 igrača za prozor koje se igra krajem novembra i to u balonu. Treba istaći da se ova skandinavska zemlja nalazi u istoj grupi sa selekcijom Srbije.

Na iznenđanje svih tu se našao se NBA košarkaš Lauri Markanen igrač Čikaga, koji želi da igra za svoju zemlju u predstojećom prozoru. On se trenutno nalazi u Americi, ali spreman je da se pojavi u kvalifikacijanma.

Treba istaći da svi naši košarkaši koji igraju u NBA sigurno neće igrati u tim prozorima, dok sa druge strane Markanen, bez obzira na to što nastupa u najjačoj ligi na svetu, ima želju da brani boje svoje zemlje. Takav je slučaj i sa litvanskim igračima koji igraju u Americi.

– Prošlo je više od pola godine od mog poslednjeg meča i spremam se naporno za novu sezonu. Ako budem u mogućnosti, definitivno sam spreman da igram u kvalifikacijama za moju zemlju. To bi mi bila velika čast – kazao je Markanen.

Vest da bi NBA mogao da počne sezonu 22. decembra, i da bi bilo odigrano samo 72 utakmice, sigurno je obradovalo sve ljubitelje košarke u Srbiji.

Selektor Henrik Detman kazao je da su već kontaktirali čelnika NBA i FIBA kako bi znali da li mogu da računaju na njihovog najboljeg igrača.

– Živimo u čudnom vremenu, jer u ovo vreme je počinjala NBA. Naravno da bi nam mnogo značilo da Lauri igra za nas u tim prozorima. On ima veliku želju, ali moramo da sačekamo njihov odgovor, ali radujemo se ako bi nam pomogao – poručio je Detman.

Pored Markanena, Fince bi u tim kvalifikacijama trebalo da predvodi Petri Kaponen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike