Gordić: Teško mi je da slušam poređenja, nismo tim od prošle sezone

27.10.2020

10:20 >> 11:21

0

Autor: M. R.

Plejmejker Partizana sumirao dosadašnji učinak i izneo očekivanja pred meč sa Buržom

Gordić: Teško mi je da slušam poređenja, nismo tim od prošle sezone
Copyright MN Press

Svaka naredna utakmica za košarkaše Partizana je veoma bitna za plasman u sledeću fazu Evrokupa. Crno-beli trenutno imaju skor 2-2 i na zatvaranju prvog kruga sastaće se sa francuskim Buržom na domaćem terenu (sreda 20.30). Tim koji predvodi nekadašnji igrač kluba iz Humske Danilo Anđušić je imao velikih problema sa virusom korona pa je odigrao samo dve utakmice u evropskom takmičenju i ima polovičan učinak (1-1). Po mišljenju Nemanje Gordića ta situacija uopšte ne mora da bude prednost za Partizan.

Svesni smo i mi da je ova sezona čudna. Da će takve stvari sa koronom da se dešavaju pre ili posle. Oni nisu odigrali nekoliko utakmica, ali opet to može da bude mač sa dve oštrice, jer se često dešavalo da ekipa odigra na svežinu posle pauze – naglašava Gordić. – Na nama je da spremimo meč kao da te pauze nije bilo. Oni su kvalitetna ekipa, igrali su u dobrom ritmu pre tog prekida, tako da nas čeka težak posao. Evrokup je veoma zahtevno takmičenje, sad igramo dve utakmice kod kuće – Burž pa Huventud, i na nama je da probamo da dobijemo obe. Onda bismo bili u dobroj poziciji.

Crno-beli su imali slabije otvaranje sezone, ali su uspeli da se izdignu, pa su trenutno u seriji od tri pobede u svim takmičenjima – FMP, Bahčešehir i Cedevita Olimpija.

– Posle početnih poraza, posle pobede protiv Cedevite smo u boljem raspoloženju. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, ostvarili smo tri pobede. Sad, da li je igra prava ili nije… Svakako da igra nije tečna i dobra, naročito u napadu, ali sezona je duga, na nama je da radimo svaki dan i trudimo se da to bude bolje iz utakmice u utakmicu. Jeste loše što smo izgubili dve utakmice u ABA ligi na domaćem terenu, ali ta utakmica protiv Budućnosti bila je na jednu loptu. Cedevita je kvalitena ekipa sa dobrim trenerom, znali smo da će biti teška utakmica. Znali smo da najveća opasnost preti od Perija i Blažiča. Peri odigrao ispod svog nivoa, nadam se da našoj odbrani idu zasluge. Velika pobeda, bilo bi previše da smo izgubili treću utakmicu na domaćem terenu.

Crno-beli izbegli triler završnicu: Slovenci pali u Beogradu

Nije želeo Gordić da procenjuje koliko je dobro ili loše sve što su do sada uradili.

– Ne bih da dajem ocene, ima mnogo ljudi koji se bave tim stvarima. Ono što mogu da kažem u ime igrača iz svlačionice – nova je situacija za sve, igra se bez publike. Objektivno govoreći to je veliki hendikep, jer znamo kakvu podršku imamo sa tribina. Ne mogu da kažem kako nama tako i svima, jer nemaju svi takvu podršku kao mi. ne samo na domaćem terenu, nego na mnogim gostujućim terenima, dešavalo se da igramo kao domaći.

I dalje se često mogu čuti poređenja sadašnjeg tima sa onim prošlosezonskim, koji je do prekida pravio odlične rezultate…

– Meni je više malo, kako da se izrazim… Težina da non-stop slušam to poređenje sa prošlom sezonom. Ta je bila kakva je bila, a i ja sam ponovio više puta sa moje tačke gledišta – niko ne garantuje da bismo osvojili titulu. Činjenica je da smo bili u dobroj poziciji, ai desilo se to što se desilo. To nije ista ekipa. Došao je novi trener, došli su igrači koji imaju veliku ulogu u sistemu novog trenera. Nije to ista ekipa, ne bih da poredim. Ovo je nova sezona i novi sistem. Za svaki sistem treba vremena – zaključio je Gordić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike