Peković preuzeo funkciju predsednika Košarkaškog saveza Crne Gore

24.05.2021

16:50 >> 16:53

0

Autor: M. R.

Nekadašnji NBA centar je bio jedini kandidat

Peković preuzeo funkciju predsednika Košarkaškog saveza Crne Gore
Copyright MN Press

Novi predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore izabran je jednoglasno. Na tu funkciju stigao je nekadašnji NBA centar Nikola Peković, koji je bio jedini kandidat na Izvršnoj Skupštini.

– Velika mi je čast i obaveza, hvala svima koji su me podržali – rekao je Peković. – Nadam se da ću opravdati poverenje. Maksimalno savesno ću raditi posao koji je preda mnom. Imamo dosta obaveza, mnogo takmičenja, biće raznih pitanja i trudiću se, sa svojim timom, da što bolje odgovorimo na sve zahteve.

Pročitajte još

Peković je poručio da želi da popularizuje košarku kod najmlađih i da što više pravih košarkaša nastane u Crnoj Gori.

– Već krajem nedelje idemo po opštinama, da obavimo razgovore sa svima sa kojima budemo mogli. Poslati su dopisi klubovima, sve mora da se obiđe i sagleda, jer bez mladih igrača nema ni budućnosti košarke. Imamo već mnogo igrača u A selekciji koji su na zalasku karijere, moraće neki novi klinci da dođu.

Problem je i činjenica da brojni klubovi u Crnoj Gori imaju strance (Mornar ih je ove sezone pod ugovorom imao čak desetoricu), a u nekim veterani uzimaju minutažu talentovanoj djeci.

– Sigurno je da ne možemo da uskratimo klubovima koji se bore za medalje da dovode strance, ali svako voli da ima što više naših igrača. Imamo dosta timova u ABA 2 ligi, Prva liga nikad nije bila ovako jaka i mislim da ima dosta mesta za napredak. Trudićemo se da to što više poboljšamo – zaključio je Peković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti.me

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike