Partizan saznao kaznu za neigranje u plej-ofu domaće lige: Sankcije i za Željka Obradovića i za klub

20.06.2022

11:57

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih moraće da preskoči naredne četiri utakmice u domaćoj ligi

Partizan saznao kaznu za neigranje u plej-ofu domaće lige: Sankcije i za Željka Obradovića i za klub
partizan-vs-crvena-zvezda-slavlje106 - Copyright MN Press

Košarkaška liga Srbije saopštila je kazne za KK Partizan zbog odustajanja od takmičenja u plej-of AdmiralBet KLS.

Crno-beli će biti dužni da plate 600.000 dinara za odbijanje i još 1.200.000 dinara za narušavanja ugleda lige. U saopštenju lige navodi se sledeće:

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020 .

- Treneru KK PARTIZAN Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četiri naredne utakmice takmičenja KLS

- Službenom predstavniku KK PARTIZAN Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog prestavnika na četiri naredne utakmice takmičenja KLS.

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS ( član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Odgovornom licu u KK PARTIZAN Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS ( član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige ( čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK PARTIZAN NIS te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK PARTIZAN u što kraćem roku a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA . O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj", piše u saopštenju KLS.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike