Koliko je velika pobeda Mege nad Zvezdom? Ma ogromna, ovako nešto se ne dešava tako često!

12.06.2022

12:59

0

Dva tima su se sastala 47 puta u istoriji, a crveno-beli su slavili čak 41 put

Koliko je velika pobeda Mege nad Zvezdom? Ma ogromna, ovako nešto se ne dešava tako često!
zvezda-mega-47 - Copyright MN Press

Košarkaši Mege izjednačili su rezultat na 1:1 u polufinalnoj seriji AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Slavili su sa 77:70 i priredili svojevrsno iznenađenje te otežali put rivalu ka finalu i potencijalnoj triploj kruni.

Ima Zvezda Kup Radivoja Koraća i trofej AdmiralBet ABA lige u svom vlasništvu ove sezone, a trijumfom u domaćem šampionatu kompletirali bi odličnu sezonu i prestigli Partizan po broju titula prvaka države. Trenutno su oba kluba na "koti 21".

Zbog toga ova pobeda Mege dobija na značaju, ali se prava veličina trijumfa vidi kada se pogleda istorija međusobnih duela sa Crvenom zvezdom.

Ova dva kluba dosad su se sastala 47 puta, a čak 41 pobedu odeli su crveno-beli! U regionalnom takmičenju odigran je 21 meč i tu Mega ne zna za  pobedu, dok je u domaćim okvirima situacija tek za nijansu bolja - 26 utakmica i 20 pobeda Zvezde.

Rivalstvo je zvanično počelo 14. aprila 2013. godine i poseban kuriozitet je da je trijumf tada pripao ekipi Mege sa 83:76. Usledile su dve pobede Crvene zvezde, da bi poslednje izjednačenje u međusobnom skoru stiglo poslednjeg dana maja. Slavila je Mega sa 73:71 i tada su počele muke za ovaj klub u duelima sa crveno-belima. Nakon godinu dana pobedili su još jednom (91:79), a onda čekali sve do 2018. kako bi se opet radovali (76:74).

Nova serija pobeda Zvezde trajala je do 11. juna 2021. godine, kada je Mega slavila sa 86:79, a onda se čekalo još godinu i jedan dan kako bi crveno-beli osetili gorčinu poraza.

Sudeći prema svemu navedenom, Crvena zvezda je apsolutni favorit u majstorici koja je zakazana za utorak. Ne samo zbog ukupnog odnosa u borju pobeda i poraza nego i zbog činjenice da su na svom parketu izgubili samo jednom i to u maju davne 2014. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike