Jedan Nikola je već legenda Denvera, sada je stigao i drugi! Jović otkrio Amerikancima šta mu je životna želja!

11.06.2022

07:46

0

Autor: 24sedam

Prošle sezona proglašen za najboljeg mladog igrača AdmiralBet ABA lige

Jedan Nikola je već legenda Denvera, sada je stigao i drugi! Jović otkrio Amerikancima šta mu je životna želja!
Nikola Jović - Copyright MN Press

Posle Nikole Jokića koji je već postao ikona Nagetsa, u Denver je stigao drugi Srbin koji ima skoro identično prezime. Razlika je samo u jednom slovu, a ime je isto. Pogađate, reč je o Nikoli Joviću.

Mladi košarkaš, "đak" Mege je stigao u Sjedinjene Američke Države, pa je počeo sa treninzima. Naravno, usledio je i intervju. A neizbežna tema je bio i mnogo poznatiji zemljak, koji je trenutno na odmoru.

- Nikad ga nisam upoznao. To je stvar koju sam oduvek želeo da uradim. Nadam se da ćemo se upoznati uskoro - kazao je Jović i dodao da je dvostruki NBA MVP inspiracija mnogim klincima.

- Za mene san postaje stvarnost. Pogotovo zato što treniram sa Nagetsima. Ljudi u Srbiji vole košarku. Jokić je dvostruki MVP, i sada sva deca žele da igraju košarku - dodao je najbolji mladi igrač AdmiralBet ABA lige za proteklu sezonu.

Projektovan je za pika prve runde, a Nagetsi imaju pravo na 21. pika prve runde.

Jović je rođen je pre dva dana napunio 19 godina, a rođen je Lesteru u Engleskoj, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama tri i dva.

U redove Mege je došao 2018. godine pošto je prethodno kao gost sa Megom osvojio Mini kup za pionire, a zatim je već u prvoj sezoni sa kadetima osvojio titulu prvaka Srbije.

U februaru 2021. debitovao je za prvi tim Mege na Kupu Radivoja Koraća.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike