Grobari, naježićete se! Poslednji ples Jana Veselog, ono kucanje za eksploziju u dvorani i 10. titula Partizana u nizu (FOTO, VIDEO)

08.06.2022

06:09

0

Pre tačno 11 godina odigrana je jedna od utakmica koje navijači crno-belih nikada neće zaboraviti

Grobari, naježićete se! Poslednji ples Jana Veselog, ono kucanje za eksploziju u dvorani i 10. titula Partizana u nizu (FOTO, VIDEO)
Jan Veseli zakucava titulu - Copyright mnpress

Koliko se stanje u srpskoj košarci promenilo u poslednjih desetak godina? Mnogo!

Na današnji dan 2011. godine odigrana je jedna od onih utakmica koje navijači crno-belih nikada neće zaboraviti. Utakmica koja govori i o promenama koje pomenusmo.

Finale plej-ofa domaćeg prvenstva igrali su košarkaši Partizana i Hemofarma, klub, koji pod imenom Vršac, danas funkcioniše na daleko nižem nivou nego tada.

Ali, to je neka druga tema, tema za duboku analizu. Ovaj tekst za temu ima jednu fantastičnu utakmicu i oproštaj Grobara od momka koji će nakon Partizana napraviti lepu i zavidnu karijeru, a navijačima zauvek ostati usađen u srce.

Reč je o češkom asu Janu Veselom, koji je iz Partizana otišao u NBA ligu, igrao za Vašington i Denver, a onda se preselio u Tursku. Tamo od 2014. igra za slavni Fenerbahče.

Ali, da se vratimo tom meču sa Hemofarmom. Partizan je slavio sa 86:68, a od svih se na spektakularan način oprostio Jan Veseli. Postigao je 18 poena za  osvajanje 10. uzastopne titule kluba iz Humske, s tim što je poslednje zakucavanje ušlo u anale i uvek se rado gleda u grobarskim krugovima.

 

 

Alej-up nakon što su ga navijači vratili sa klupe, eksplozija na tribinama i pesma iz svakog grla: "O, Jane, ostani, o, Jane, ostani! Jane, Jane, vrati se!".

Kao što rekosmo Hemofarm je postao Vršac, Partizan je neku godinu kasnije izgubio primat u domaćim i regionalnim okvirima, a navijači se svake godine ponadaju da će im se Jan zaista vratiti.

Spremni su i na kompromis. Svake sezone gledaju u nova imena koja dolaze u klub i nadaju se da će neko od njih uspeti da im razgali dušu kako je to, pored još njih nekoliko, radio Jan Veseli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike