Spektakularna završnica crnogorskog derbija u Evrokupu: Drama u Baru pripala Mornaru, Pavićević u suzama

28.10.2020

23:17

0

Autor: Adam Štulić

Trojkom Vajtheda izabranici Mihaila Pavićevića srušili velikog rivala u produžetku

Spektakularna završnica crnogorskog derbija u Evrokupu: Drama u Baru pripala Mornaru, Pavićević u suzama
Copyright Printscreen/Twitter/Eurohoopsnet

Crnogorski evropski derbi pripao je Mornaru. Izabranici Mihaila Pavićevića su u “Topolici”, u petom kolu Evrokupa, savladali Budućnost 85:82 (22:22, 17:20, 20:14, 17:20, 9:6) posle produžetka i napravili veliki korak ka plasmanu u Top 16 fazu drugorangiranog Evroliginog takmičenja.

Barani su nekoliko sati uoči meča dobili šokantne vesti iz Nemačke, gde je utvrđeno da je Vukota Pavić igrao dopingovan protiv Ulma, zbog čega je momentalno odstranjen iz kluba. To, ipak, nije previše uticalo na košarkaše Mornara, koji su odigrali veoma “tesan” meč sa favorizovanim rivalom.

Od prvog do poslednjeg minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu, koje nijednog trenutka nije bilo dvocifreno. Moranar je u najvećem plusu bio sa devet poena, Budućnost je imala najviše plus sedam, a koliko je utakmica bila izjednačena možda najbolje pokazuje podatak da su obe ekipe po 11 puta bile u vođstvu.

Šok u Mornaru nekoliko sati pred evropski derbi protiv Budućnosti

Budućnost je priliku za trijumf propustila u završnici četvrte četvrtine. Kobs je najpre na 48 sekundi pre kraja bio polovično uspešan s linije penala (76:76), da bi u poslednjem napadu promašio šut za pobedu. U dodatnih pet minuta meč viner je bio Ajzea Vajthed sa sedam poena i odlučujućom trojkom u poslednjim momentima utakmice, čiji je kraj sa suzama u očima dočekao trener Mornara Mihailo Pavićević.

– Hteo bih da čestitam igračima. Ova pobeda je za našeg vlasnika i tim menadžera koji su u bolnici, ovo je pobeda za sve naše povređene košarkaše. Čestitam igračima, ostavili su srce na terenu, borili su se do kraja. Ovo je velika pobeda – rekao je Pavićević.

Džejkob Pulen je sa 23 poena bio najefikasniji igrač meča, Vajthed je dodao 18, dok je Gebrjel duel okončao sa 13 poena. Na drugoj strani Edžim je dao 15 poena, Rid je ostvario dabl-dabl učinak (13 p, 11 sk), a Šehović i Ivanović su susret završili sa po 12 poena.

Pavićević: Dok se neko bori za život, priča o košarci je besmislena

U istoj grupi Unikaha je kao gost bila bolja od Ulma 81:76, dok je Metropolitans u Breši slavio 75:70. Košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u italijanskom timu Dušan Ristić bio je najbolji pojedinac u domaćem timu sa 14 poena i sedam skokova.

Uspeh na gostovanju ostvarila je i Lokomotiva Kubanj, koja je u Grupi C savladala Monako 88:72. Nekadašnji srpski reprezentativac Ivan Paunić odigrao je nešto više od tri minuta u dresu ruskog kluba, bez konkretnog učinka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike