Pavićević: Dok se neko bori za život, priča o košarci je besmislena

27.10.2020

12:33 >> 12:53

0

Autor: M. R.

Trener Mornara emotivan u razlaganju pred derbi sa ekipom Budućnosti u Evrokupu

Pavićević: Dok se neko bori za život, priča o košarci je besmislena
Copyright MN Press

Derbi petog kola Evrokupa grupe B igraju košarkaši Mornara i Budućnosti u sredu od 19.00 u Baru. Pred ovaj duel domaći tim se našao u velikim problemima zbog virusa korona, pa će dočekati najvećeg rivala u oslabljenom sastavu. Trener Barana Mihailo Pavićević je veoma tužan zbog ovakvog razvoja događaja, jer su sezonu otvorili baš kako su želeli…

I iz porodičnih razloga, i iz trenerskih, u ovom trenutku mi nije nimalo lako da pričam o košarci, nažalost. Situacije je da ne kažem alarmanta, ali nije dobra uopšte – izjavio je Pavićević za klupski sajt. – Kao trener, ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego brojim koliko igrača imam na treningu i koji će sledeći ne daj Bože biti pozitivan. Teško je nešto reći o utakmici. Budućnost je apsolutni favorit, imaju sjajan tim, igraju odlično. Pre desetak dana i mi smo izgledali odlično, bio sam ponosan i srećan, ali viša sila nas je dovela u situaciju u kojoj smo se našli. Ni malo nije lako. Još ne znamo u kom sastavu ćemo izaći na parket. Za sada sigurno bez trojice, odnosno četvorice veoma bitnih, rekao bih glavnih igrača.

Mornar posle četiri kola ima skor 2-2, a Budućnost je na vrhu tabele grupe B sa tri pobede i samo jednim porazom.

– Nadam se da će se i ovo završiti, da ćemo se vratiti normalnom radu, ali… Ovo “ali” je veoma naglašeno. Sve pomalo gubi smisao. Postavlja se pitanje za šta se igra. Za publiku se ne igra, jer publike nema. Što se sporta tiča i toga ponestaje. Bojim se da će na kraju najbolja ekipa biti ona koja bude imala sreću sa kovidom-19. Ko bude zdraviji, može da računa na uspeh. Ovo nije kritika, da me neko ne shvati pogrešno, svi smo u istoj situaciji. Ali, kada dođete u poziciju da se neki članovi bore za život, svaka priča o košarci je besmislena – zaključio je Pavićević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike