Obradović blista zbog načina igre, ali spušta loptu: Najvažnije je da je 2:2, ali jesmo večeras igrali fantastično

03.06.2022

19:37

0

Šut može da dođe ili ne, ali sve je bilo kako treba za trenera Partizana

Obradović blista zbog načina igre, ali spušta loptu: Najvažnije je da je 2:2, ali jesmo večeras igrali fantastično
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan je razbio Crvenu zvezdu, izjednačio na 2:2 u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige i usput postavio neke rekorde.

Ipak, za Željka Obradovića trijumf je važniji od razlike, koja je iznosila +28, i koja je glavna tema među navijačima.

- Najvažnije je da je 2:2. U plej-ofu je apsolutno nebitno s kojom razlikom pobeđuješ, samo pobeda i da ideš dalje. Mislim da smo zaslužili da se vratimo u seriju i da imamo priliku da igramo tu petu, odlučujuću utakmicu. Sve što sam pričao pre prve tri utakmice je uvek isto kao i sada: požrtvovanost, želja na vrhunskom nivou. Večeras smo i napadački vrhunski igrali. Zvezda je imala prednost, a igrači s klupe preokrenuli, pre svih Lesor, Avramović, Zagorac, a onda i ceo tim. Nastavili smo u istom ritmu do kraja. Želim da čestitam igračima, treba da skupimo snage, želje, morala da odigramo tu petu utakmicu kako treba.

Pre nego što su došla na red pitanja, on je rekao da se na terenu izvinio Dejanu Radonjiću na gestu Uroša Trifunovića, a onda je rekao šta je posle meča urađeno po tom pitanju.

Mnogo je toga večeras bilo sjajno u igri Partizana, a jedna od tih stvari je i energija, i to samo dva dana posle jako napornog trećeg meča.

- Ja sam igračima čestitao na poluvremenu već, rekao sam da igramo izvanredno, da su izuzetno koncentrisani, kretala se lopta i igrali smo izuzetno pametno. Igrali smo dosta utakmica i nadam se da će biti dovoljno da igramo na sledećoj utakmici na tom nivou. Da znamo šta znači kretanje lopte u napadu, da se zna kako su raspoređeni igrači i naši i njihovi. Utakmica će biti sigurno zahtevna, biće važni i psihologija i želja i volja i opterećenje… Probaćemo u ova dva dana da uradimo sve da se pripremimo, znamo i da će Zvezda to uraditi. Nadam se da ćemo posle te pričati samo o košarci.

Da li je moguće da se protivnik kao što je Crvena zvezda pobedi tri puta uzastopno?

- Na to pitanje ću znati u ponedeljak oko 22. Ali, jeste, odličan su protivnik, iskusna ekipa. Izračunao je neko da su Zvezdini igrači ovakvih utakmica svi zajedno odigrali negde oko 200, a moji igrači manje od 80 (pravi odnos je 180:79, prim aut). Ogromno iskustvo je na njihovoj strani. Da bismo imali nekakvu šansu, moramo da odigramo na nivou ove utakmice. Spremaćemo se. Imam apsolutno poverenje u svoje igrače. Uradićemo sve što možemo da odigramo da pobedimo.

Niste pominjali šut, ali ste pominjali da se odigra na ovom nivou. Ipak, na ovoj utakmici je procenat šuta iz igre iznosio 68 odsto…

- Ja pričam o selekciji šuta, da smo imali izgrađen šut. Ono to je nama veliki problem i što je večeras bio, jeste ofanzivni skok Crvene zvezde, moramo da budemo koncentrisani, o tome ćemo pričati i voditi računa, ali moja želja je da igrač bude slobodan da šutne kad je izgrađena situacija. Ima dana kada se ubacuje, ima kada se ne ubacuje. Ali, zna se šta se radi kad se ne ubacuje, onda se igra odbrana. A i šut otvara skok u napadu. Kako će to da izgleda – ne znam. Bilo bi prepotentno očekivati da možemo da ponovimo šutersku utakmicu kao što je bila večeras.

Večeras su se svi vaši igrači upisali u strelce…

- To je san svakog trenera, da svi igraju i da svi iznesu teret. Lepo je što su mladi nastavili u istom ritmu, što su bili nesebični i nastavili tamo gde su stariji počeli.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike