Žoc je ljut i razočaran: Trebalo je da se isprazne tribine i večeras i pre tri dana, ovo je sramota! Da se zna ko pravi ovakvu atmosferu

01.06.2022

22:07

0

Trener Partizana imao poruku i za navijače: Nemojte ovo više nikad da radite!

Žoc je ljut i razočaran: Trebalo je da se isprazne tribine i večeras i pre tri dana, ovo je sramota! Da se zna ko pravi ovakvu atmosferu
žoc - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Završen je još jedan derbi u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige, ovog puta je Partizan pobedio Crvenu zvezdu, ali je i večeras nekako sport bio u drugom planu. Ne samo zato što apeli bukvalno svih struktura u klubu crno-belih nisu dali rezultata, nego i zato što je zbog kondenzacije parket bio toliko klizav da je postalo opasno za igrače.

Nije Željku Obradoviću dugo vremena trebalo da počne da govori o tome.

- Tamo gde sam stao na poslednjoj konferenciji za štampu, to je neko zadovoljstvo da je tim pokušao da da sve od sebe i da proba da se bori od prvog do poslednjeg sekunda. Zahvaljujući tom moralu, želji i borbenosti, uspeli smo da dobijemo utakmicu. U veoma teškim uslovima za igru, mislim na klizav parket. Pravo čudo je da se niko nije povredio. Zagorac mi je rekao da se dobro oseća. Srećom, nije se niko povredio, ni iz Crvene zvezde, ni Partizana. Probaćemo da damo sve od sebe da dođemo do pete utakmice. Ovo traži mnogo energije, koncentracije, želje, požrtvovanja. Nije lako, nije lako. Pre svega igračima, jer su oni akteri i treba da rade iste stvari. Nadam se da će odigrati još jednu dobru utakmicu što se tiče požrtvovanosti, želje i energije.

Videlo se da "Žoca" boli odnos koji se u javnosti stvara i što se pravi ovakva atmosfera.

- Od prvog dana sam apelovao na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka. To sam i rekao navijačima večeras kad sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga. Da bi bila ozbiljna, mora da se poštuju akteri utakmice, prvo igrači, pa svi mi ostali koji smo na klupi. Važnost takmičenja je važna. Sudije su odlučile da isprazne tribine i bile su apsolutno u pravu, ali imam problem sa tim zašto se nije desilo na prethodnom meču. Ja ću se uvek boriti za sigurnost igrača i svih na terenu. I apelujem na navijače Partizana od ovog trenutka, na svakoj sledećoj utakmici koju budemo igrali, da ovo više nikad ne rade. Ovo je slika koja je otišla u svet. Slika od pre tri dana je otišla u Evropu, ova slika večeras je otišla u Evropu. Šta će ljudi misliti o nama? – rekao je Obradović, pa u dahu nastavio i obratio se i novinarima:

- Padale su flaše, padali su predmeti, velika je sramota i to od pre tri dana i ovo danas. Hoćete li vi da pišete o tome? Hoćete li vi da pišete da se zaboravi? Znam da neki od vas navijaju i za Zvezdu, ali kakve veze ima ko za koga navija, kad se ovde radi o sigurnosti? Kad doleti flaša, kovanica, povredi nekog od igrača Zvezde, od nas. Vas molim kao neko ko ima moć, da sve što vidite - napišete. Da date primere ko podgreva strasti, a ko je protiv toga. Od kada sam došao, da li sam bilo šta loše uradio? Da li sam dao izjavu protiv nekoga od kad sam došao? Ako imate, ja sam spreman da mi pokažete. Samo fer i sportski, od prvog sekunda, ali izgleda što više pokušavaš da budeš fer i sportista, da te prave da si ne znam šta. Najbolje za sve bi bilo da se vratimo sportu, da se vratimo košarci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike